Peisaje spectaculoase si liniste: doua ingrediente pe care le gasesti cu siguranta daca alegi sa iti petreci o vacanta pe malul unora dintre cele mai frumoase lacuri europene. Fie ca ai in minte zona europeana preferata de George Clooney, fie ca vrei sa vezi cel mai curat lac din Germania, sugestiile de mai jos iti pot fi de ajutor in selectarea unei destinatii de vis.


Turistii sunt de parere ca lacul Como din nordul Italiei este unul dintre cele mai frumoase din Europa, potrivit globalgrasshopper.com. Destinatia favorita a lui George Clooney, statiunea este situata in umbra Alpilor Retici, iar calatorii se bucura nu doar de privelistea de vis a lacului Como, ci pot sa viziteze si localitatile din jur - Bellagio, de exemplu.


Sursa foto: unsplash.com

Unul dintre cele mai apreciate de turisti este lacul Annecy din Franta, care bifeaza toate caracteristicile pe care majoritatea calatorilor le cauta: are ape albastre, munti imprejur, aer proaspat, iar zona este intesata de orasele si satucuri idilice (Annecy, Evian, Yvoire etc.) care pot fi explorate pe indelete.

Sursa foto: unsplash.com

Nu departe de Annecy este lacul Geneva, unul dintre cele mai mari ale Europei, intinzandu-se pe teritoriul a doua tari, Franta si Elvetia. Situat la poalele Alpilor, lacul este cunoscut pentru apele albastre si forma de semiluna, precum si pentru satele si castelele care il inconjoara (de exemplu, castelul Chillon).

Sursa foto: heraldnet.com

Lacul glaciar Bled se afla in Alpii Iulieni din nord-vestul Sloveniei si atrage turistii in special prin mica insula Bled. In mijlocul acesteia, inconjurata de copaci, se afla o biserica din secolul al XVII-lea, care are un turn cu ceas in stil baroc.


Sursa foto: unsplash.com

Recunoscute pentru frumusetea salbatica, cele 16 lacuri din Parcul National Plitvice sunt conectate intre ele prin cascade. Animalele salbatice sunt si ele in elementul lor aici, turistii avand posibilitatea sa observe de la distanta ursi, lupi, caprioare si o varietate larga de pasari. Citeste si despre alte idei de calatorie spre parcuri nationale celebre.


Sursa foto: unsplash.com

Hallstattersee, lac austriac intrat in Patrimoniul UNESCO, se tine departe de multimile dezlantuite. Inconjurat de munti, lacul se afla intr-o regiune cu sate ingrijite, in care triburile celtice s-au stabilit cu 4000 de ani in urma.


Sursa foto: shutterstock.com

In sud-estul Germaniei, spre granita cu Austria, se afla lacul Königssee, cel mai adanc si mai curat din Germania. Zona a devenit una de agrement cu secole in urma, cand capetele nobile din Bavaria si din Salzburg mergeau acolo sa vaneze. Inca din 1909, pe lac sunt permise doar barcile cu pedale si cele cu vasle, iar navele mai mari pentru transportul pasagerilor sunt toate electrice.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri