Palau, un mic stat din Pacific, a devenit prima tara care a interzis cremele de bronzat pe motiv ca fac rau coralilor si vietii marine, incepand cu 1 ianuarie 2020.

Mai exact, este interzisa folosirea sau comercializarea cremelor de bronzat care contin ingrediente precum oxibenzona.

„Trebuie sa traim respectand mediul, pentru ca mediul este cuibul vietii”, a declarat presedintele statului, Tommy Remengesau, citat de BBC.

Statul insular se recomanda, de altfel, ca fiind un „adevarat paradis” pentru cei carora le plac scufundarile. O laguna din Insulele Rock este inscrisa in patrimoniul UNESCO.

Tara are o populatie de numai 20.000 de locuitori, raspanditi pe sute de insulite.

Citeste si:
Târgul de turism și goana turiștilor după discounturi. Ce caută...
Târgul de turism și goana...

Palau si-a anuntat inca din 2018 intentia de a interzice cremele de bronzat. A alcatuit o lista cu 10 ingrediente chimice, intre care oxibenzona si octinoxatul, doua substante folosite pe scara larga in industria cosmeticelor si care absorb radiatia ultravioleta. Un produs care contine oricare dintre aceste ingrediente nu mai poate fi folosit de-acum incolo in Palau.

Chimicalele interzise sunt cunoscute ca factori de poluare a mediului, fiind incredibil de toxice pentru speciile marine tinere, potrivit Fundatiei Internationale pentru Recifurile de Corali. Reziduuri de astfel de chimicale au fost gasite in tesuturile vietatilor marine din Palau.

Si statul american Hawaii a anuntat o interdictie similara, dar va intra in vigoare in 2021. La fel, Insulele Virgine si Insula Bonair din Caraibe, apartinand Tarilor de Jos, vor interzice cremele de bronzat incepand din martie.

Foto: Shutterstock

Citeste si:
Vinieta Oxigen - un început bun, dar timid
Vinieta Oxigen - un început...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Cursele cu AUTOCARUL către Italia nu vor fi suspendate. Ce măsuri vor fi luate?
Setari Cookie-uri