Romania imbina cultura moderna cu arhitectura medievala, intr-o calatorie cu trenul de doar sase zile, potrivit kimkim.com.

Primele doua zile: sosirea in Bucuresti si drumul catre munte

Bucurestiul este nodul feroviar romanesc, iar de aici, vorba aceea, toate drumurile duc la munte. Prima stationare va fi in Brasov, cunoscut drept Orasul Coroanei. Daca timpul permite, o vizita la Castelul Peles, fosta casa de vacanta a monarhilor romani, e binevenita. Principalele atractii turistice sunt Biserica Neagra, Biserica Sf. Nicolae sau prima scoala romaneasca.

A treia zi este dedicata Sighisoarei

Sighisoara abunda in peisajul medieval. Acoperisurile caselor si strazile pietruite pastreaza misterul trecutului romanesc. Ca si puncte de vizitat se inscriu Turnul cu Ceas, Scara Acoperita sau casa lui Vlad Dracul.

Citeste si:
UE nu intenționează, încă, să instituie restricții de călătorie
UE nu intenționează, încă, să...

Sibiul acopera urmatoarele doua zile

Aflat in inima Transilvaniei, Sibiul inspira si el prin aspectul medieval si prin arhitectura. Astfel, Sibiul a obtinut titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2007. Principalele atractii turistice sunt Muzeul Brukenthal, Turnul Sfatului sau Podul Minciunilor. In plus, in fiecare an, de sarbatorile de iarna, Sibiul surprinde prin Targul de Craciun.

Calatoria se incheie in Cluj

Clujul incheie itinerariul medieval romanesc. Cunoscut si sub numele de Kolozsvar (versiunea in limba maghiara) sau Klausenburg (varianta in limba maghiara), orasul impresioneaza prin istorie si arhitectura. Atractiile turistice pot fi Strada in Oglinda, Canalul Morii sau Lacul Chios.

Citeste si: Locuri frumoase pentru care (inca) merita sa ramai in Romania

Citeste si:
Spațiu special pentru cei suspecți de coronavirus în Spitalul...
Spațiu special pentru cei...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
În farmacii, românii sunt mai interesați de gripă decât de coronavirus
Setari Cookie-uri