Directorul operaţional al aeroportul Henri Coandă, Cristian Chirică, a fost suspendat din funcţie, potrivit purtătorului de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache. Luni dimineaţa au aterizat simultan pe aeroportul bucureştean trei aeronave.

Aglomeraţia semnalată luni dimineaţa pe Aeroportul Henri Coandă a fost cauzată de nerespectarea de către pasageri a indicaţiilor de pe afişe şi a marcajelor de pe pardoseală. Pe de altă parte, şi faptul că declaraţiile pe propria răspundere, după ce au fost completate, trebuie acum verificate şi avizate sub semnătură de personalul de la Direcţia de Sănătate Publică, duce automat la formarea de cozi, scrie Agerpres.

Valentin Iordache a explicat că luni dimineaţa au aterizat simultan pe aeroportul bucureştean Coandă trei curse internaţionale, iar pasagerii "nu au păstrat distanţa, nu au respectat indicaţiile, nici afişele, nici marcajele de pe pardoseală, nici ce li s-a spus, nici ce s-a transmis pe sistemul de sonorizare şi s-au înghesuit cu toţii, nu foarte tare, dar nu au păstrat distanţa minimă de 1,5 metri".

"Aglomeraţia s-a produs şi din cauză că acum declaraţiile pe proprie răspundere, după ce sunt completate, trebuie verificate şi avizate sub semnătură de către personalul de la DSP şi asta face să dureze mai mult şi automat se formează cozi", a mai spus Valentin Iordache.

El a precizat că au fost luate o serie de măsuri pentru a se evita astfel de situaţii pe viitor.

"Dar am luat şi aici măsuri. Dacă sunt două curse, una este pe un flux, alta este pe alt flux. Dacă sunt mai mult de două curse, pasagerii de la a treia, respectiv a patra şi aşa mai departe aşteaptă în avion până se eliberează un flux de control. Se pun nişte benzi de delimitare la cozile care se formează, va fi mai mult personal de la Aeroporturi şi de la MAI, de la Poliţia de Frontieră şi o să dăm mai des anunţurile pe sistemul audio. Nu există, eu cel puţin nu ştiu să existe, o sancţiune pentru cei care nu păstrează această distanţă de doi metri şi în cazul acesta este foarte greu să le impui, iar noi nu suntem nici măcar autoritate. Şi chiar dacă ar exista, nu am putea să aplicăm noi sancţiuni", a adăugat Iordache.

Reprezentanţii CNAB precizează într-un comunicat că, în prezent, în vederea informării publicului asupra pericolului generat de coronavirus şi asigurării unei distanţe suficiente, de minim doi metri, între pasagerii care tranzitează aeroportul Henri Coandă, au fost amplasate în întreg terminalul - în special în zonele unde se aşteaptă pentru diversele formalităţi - diverse mijloace de informare. Acestea sunt: afişe, marcaje cu text lipite pe pardoseală, clipuri video difuzate pe monitoare dedicate.

Totodată, se transmit constant informaţii pe sistemul de sonorizare şi personalul aeroportuar comunică pasagerilor necesitatea păstrării distanţei.

"Având în vedere faptul că, recent, declaraţia pe proprie răspundere a tuturor pasagerilor care sosesc în ţară trebuie verificată şi avizată, sub semnătură, de personalul DSP, durata pentru controlul documentelor în zona frontierei a crescut substanţial. În aceste condiţii, începând de astăzi, în aeroport au fost dispuse măsuri suplimentare, după cum urmează: în cazul sosirii a două curse simultan, vor fi utilizate două fluxuri de control diferite; în cazul suprapunerii mai mult de două curse la sosiri, pasagerii celei de a treia curse (şi ai următoarelor) vor aştepta în avion eliberarea unui flux de control; pe culoarul de sosiri vor fi amplasate benzi de delimitare a liniilor de aşteptare şi va fi suplimentat personalul aeroportuar din zonă; în urma discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, în aceeaşi zonă vor acţiona şi poliţişti de frontieră; se va creşte frecvenţa de difuzare a anunţurilor audio. Facem, totodată, apel la pasageri să respecte semnificaţia marcajelor şi indicaţiile transmise, atât prin sistemul de sonorizare, cât şi direct de către personalul aflat în zonă", se menţionează în comunicatul CNAB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri