Grupul TUI, unul dintre cei mai mari touroperatori europeni, a anunţat că a semnat un acord cu guvernul german pentru un credit de 1,8 miliarde euro, pentru a putea face faţă crizei provocate de pandemia de coronavirus.

Creditul punte în valoare de 1,8 miliarde euro va fi furnizat de banca de dezvoltare KfW, deţinută de statul german. Acesta este unul din cele mai semnificative exemple ale modului în care companiile germane profită de pachetul de salvare pus la punct de autorităţile de la Berlin pentru a limita impactul pandemiei asupra primei economii europene, potrivit Agerpres.

"KfW şi TUI confirmă semnarea unui ajutor de stat în valoare de 1,8 miliarde euro", a informat turoperatorul într-un comunicat.

Directorul general de la TUI, Fritz Joussen a subliniat că obiectivul acestui credit este să acopere situaţia globală fără precedent.

"Acum ne pregătim intens pentru momentul în care ne vom putea relua operaţiunile după criza coronavirusului şi credem că oameni vor dori în continuare să călătorească", a declarat Joussen.

Măsurile de carantină adoptate la nivel global pentru a limita propagarea coronavirusului au paralizat călătoriile în scop de vacanţe, ceea ce a golit hotelurile, avioanele şi navele de croazieră deţinute de TUI.

În 2019, TUI a înregistrat un profit operaţional de 893 milioane euro şi o cifră de afaceri de aproape 19 miliarde euro.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Încă o cunoscută cofetărie se gândește să renunțe la produsele mai puțin căutate
Setari Cookie-uri