Coronavirus | Cel mai mare operator de turism din lume, ajutor de stat în valoare de 1,2 miliarde de euro

TUI, cel mai mare operator de turism din lume, a anunţat că a obţinut un pachet de ajutor de 1,20 miliarde de euro (1,40 miliarde de dolari) de la Guvernul german, pentru a-şi spori finanţele şi a-şi asigura supravieţuirea în 2021, deoarece pandemia de coronavirus (COVID-19) continuă să afecteze industria călătoriilor, transmite Reuters.

Compania a precizat că lichidităţile suplimentare o vor ajuta să facă faţă sezonului de iarnă şi următoarei perioade, în contextul restricţiilor globale de călătorie. Banca germană de stat KfW va majora actuala linie de credit cu 1,05 miliarde de euro.

Cu noile împrumuturi, care se adaugă creditelor garantate de stat pe care TUI le-a primit deja, compania va avea la dispoziţie numerar şi facilităţi de 2,40 miliarde de euro, a anunţat operatorul de turism, potrivit Agerpres.

Este a doua oară când TUI primeşte ajutor de la Guvernul german, după ce în aprilie KfW a furnizat companiei un împrumut de 1,80 miliarde de euro.

La Bursa de la Londra, acţiunile TUI au crescut miercuri cu 3%, după anunţarea informaţiei. Anul acesta titlurile au scăzut cu 60%.

Citeste si:
Cel mai mare operator de turism din lume reia zborurile din iunie
TUI vrea să reia zborurile...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Din cauza efectelor pandemiei, grupul TUI a anunţat recent că va renunţa la 8.000 de angajaţi şi analizează măsuri pentru reducerea costurilor cu 30%.

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri