Guvernul local din Sicilia are de gând să plătească o parte din bilete de avion ale turiştilor care vor veni în vacanţă în această vară

Guvernul local din Sicilia şi-a propus să achite jumătate din preţul biletelor de avion ale turiştilor care vor sosi în această vară pe insulă şi să ofere o noapte gratuită la hotel şi bilete de intrare la muzee şi situri arheologice, notează Libertatea.

Numărul total al deceselor din Italia de la declanşarea epidemiei, pe 21 februarie, a ajuns la 25.549, a precizat agenţia, al doilea cel mai negru bilanţ din lume după cel al SUA. În acelaşi timp, numărul de cazuri confirmate a crescut la 189.973, al treilea cel mare din lume după cele din SUA şi Spania. Numărul persoanelor care sunt bolnave de COVID-19 în prezent a scăzut la 106.848, de la 107.699 miercuri, pentru a patra zi consecutivă.

Grecia a anunțat că se pregăteşte să-i întâmpine pe turiştii străini în iulie, dar sosirile nu vor fi din toată lumea, aşa cum se întâmplă în fiecare an, a anunţat ministrul Turismului, Charis Theocharis.

Săptămâna aceasta, ministrul Turismului a anunţat că autorităţile de la Atena vor să introducă "un paşaport de sănătate", care va servi ca dovadă că o persoană nu este infectată cu COVID-19.

Sezonul turistic din acest an va dura doar trei luni, în perioada iulie-septembrie, a explicat Theocharis, adăugând că, dacă evoluţiile sunt pozitive, în perioada octombrie - noiembrie s-ar putea înregistra o creştere a numărului de turişti în Grecia. Totuşi, cea mai mare dificultate pentru Grecia, dependentă de turism, va fi să stabilească exact cine şi cum va putea intra în ţară.

Citeste si:
Italia impune restricții mai dure împotriva COVID-19: trei zone...
Italia impune restricții mai...

Sursa foto: Ruth Troughton | Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri