Dragoș Anastasiu: Cred că va fi turism în România începând din luna iunie - iulie, dar va fi altfel

Restaurantele și hotelurile se pregătesc intens, iar turismul va începe de la 1 iunie, susține preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane (AHK România), Dragoş Anastasiu, potrivit Agerpres.

„O perioadă de timp, probabil că nimic nu va mai fi la fel, după 15 mai. (...) Eu cred că va fi turism în România începând din luna iunie - iulie, dar va fi altfel. Sunt foarte mulţi care fac eforturi şi să ştiţi că sunt standarde noi de igienă. Am rămas plăcut surprins cât de multă preocupare pentru implementarea lor este deja de vreo 3-4 săptămâni. Veţi vedea că hotelurile şi restaurantele din România se pregătesc intens şi va fi un alt fel de a fi împreună acolo, dar vom fi deschişi şi cred că lucrurile se vor relua începând din 1 iunie", a afirmat Anastasiu, într-o intervenţie la Digi 24.

Întrebat care vor fi, în opinia sa, noutăţile privind măsurile care ar putea să fie implementate în unităţile de cazare, Anastasiu a amintit de modul în care se va servi masa sau felul în care vor fi distribuite locurile pe plajă.

"Mă uit ce se întâmplă în alte ţări şi vă dau un simplu exemplu: s-ar putea ca anul acesta, în România, să nu mai vedem neapărat bufetul suedez la micul dejun, ca să nu mai stăm la coadă şi să ni se servească la masă. S-ar putea să vedem din ce în ce mai multă servire în camere, să nu mai putem să intrăm toţi într-un restaurant şi să fim obligaţi să scoatem jumătate din mesele de acolo. S-ar putea să nu mai putem să punem mesele împreună ca să stea mai mult de o familie la masă. S-ar putea să vedem măsuri de dezinfecţie puternice la fiecare schimb de masă, să avem inclusiv oameni care vin să ne servească la masă care să poarte măşti. N-am fost obişnuiţi cu o astfel de viaţă şi un astfel de a face turism, dar cu siguranţă ne vom obişnui. Probabil că nici pe plajă nu vom mai putea pune cearşaf lângă cearşaf şi va trebui să ne distanţăm cumva unii de ceilalţi", a subliniat preşedintele AHK România.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, după 15 mai, se poate intra într-o fază de relaxare a măsurilor impuse de către autorităţi din cauza epidemiei de coronavirus, doar dacă numărul infecţiilor şi cel al deceselor scade.

Citeste si:
Vacanțe gratuite, în Delta Dunării și la munte, pentru medici
Un touroperator român a...

La rândul său, premierul Ludovic Orban a afirmat că, deocamdată, după data de 15 mai, este sigur că vor fi ridicate restricţiile de circulaţie impuse persoanelor, dar în anumite condiţii.

Sursa foto: Agerpres / Cristian Nistor

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Lactalis închide două fabrici Dorna Lactate, în contextul pandemiei
Setari Cookie-uri