Bulgaria isi propune sa primeasca primi turişti străini în vacanţă de pe 1 iulie, iar 47% dintre hotelieri spun că vor reduce preţurile pentru a atrage clienţii.

De săptămâna viitoare, bulgarii vor avea voie să călătorească în scop turistic în ţară, iar de miercuri, se redeschid hotelurile mici şi pensiunile. Măsura vine o dată cu relaxarea măsurilor de carantină, pe 13 mai. Pentru a-i convinge să îşi facă vacanţa în ţară, oficialii de la Sofia vor să le ofere bulgarilor vouchere pe care să le poată folosi până la finalul anului 2021.

În ce priveşte turiştii străini, oficialii autorităţile bulgare speră să poată redeschidă ţara pentru aceştia de la 1 iulie.

Citește articolul integral pe Digi24.

Studiu: 4 din 10 români vor să călătorească după 15 mai

Patru din zece români plănuiesc să călătorească după ridicarea restricţiilor din 15 mai, iar alegerea se axează pe cazări izolate şi rezervările fără risc, reiese din rezultatele unui studiu publicat de o platformă de rezervări online.

Conform cercetării Travelminit.ro, aproape jumătate dintre respondenţi au declarat că România va fi principala destinaţie de vacanţă pentru acest an şi, spre deosebire de alţi ani în care preţul avea întâietate în luarea deciziei de cumpărare, în 2020 siguranţa şi tipul proprietăţii se află printre principalele motive de rezervare, scrie Agerpres.

Astfel, 38% dintre români susţin că vor opta pentru cazări în zone izolate, iar 31% pun accent pe curăţenie şi igienizare în vederea rezervării unei cazări.

Citește mai mult aici.

Sursa foto: Mila Drumeva / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri