Ryanair, companie aeriană low-cost din Europa, a anunțat planurile de a reveni la 40% din programele normale de zbor începând cu 1 iulie 2020, sub rezerva restricțiilor de circulație impuse de guvernele Uniunii Europene, dar și a măsurilor de protecție amplasate în aeroporturi. Ryanair va opera un program zilnic de aproape 1.000 de zboruri, astfel restabilind treptat 90% din rutele anterioare Covid-19.

De la restricțiile de zbor de la mijlocul lunii martie, Ryanair a operat un schelet de 30 de zboruri zilnice între Irlanda, Marea Britanie și restul Europei. Din iulie, Ryanair va reporni zborurile din majoritatea celor 80 de baze din întreaga Europă.

Este important pentru clienții și pentru angajații noștri să revenim la câteva programe normale de la 1 iulie. Guvernele din întreaga Europă au implementat un blocaj de 4 luni pentru a limita răspândirea virusului Covid-19. După 4 luni, a sosit momentul ca Europa să zboare din nou, astfel încât să putem reuni prieteni și familii, să permitem oamenilor să se întoarcă la muncă și să repornească industria turismului în Europa, care oferă milioane de locuri de muncă.

Ryanair va colabora strâns cu autoritățile de sănătate publică pentru a se asigura că aceste zboruri sunt organizate cu măsuri eficiente de limitare a răspândirii Covid-19. Așa cum a fost demonstrat deja în Asia, verificările de temperatură și măștile de protecție sunt cel mai eficient mod de a realiza acest lucru pe distanțe scurte (o oră) pe piața unică a Europei.

Retail jobs

Cu mai mult de 6 săptămâni înaine de 1 iulie, Ryanair consideră că aceasta este cea mai practică dată pentru a relua programele normale de zbor, astfel încât acele economii bazate pe turism, cum ar fi Spania, Portugalia, Italia, Grecia, Franța și altele, să recupereze ceea ce a mai rămas din sezonul turistic din acest an. Locurile pentru aceste zboruri sunt acum puse la vânzare pe www.Ryanair.com, la prețuri care pornesc de la doar 19,99 euro dus-întors. Vom continua să colaborăm îndeaproape cu agențiile de sănătate publică pentru a încuraja oamenii și pasagerii să adopte demersuri practice și eficiente pentru a limita răspândirea virusului Covid-19”, a declarat Eddie Wilson, CEO Ryanair.

De asemenea, Ryanair a lansat o reîntoarcere la zborul video, încurajând pasagerii să observe măsuri eficiente de sănătate pentru a limita virusul Covid-19. Acestea includ mai puține genți verificate, check-in online, descărcarea biletului pe telefon, precum și efectuarea verificărilor de temperatură la intrarea în aeroport și purtarea măștilor de protecție în terminal și la bordul aeronavelor.

Citeste si:
Zborurile de pe Otopeni care au avut cele mai mari întârzieri astăzi
Zborurile de pe Otopeni care...

Toate aeronavele Ryanair sunt echipate cu filtre de aer HEPA (similare cu cele utilizate în secțiile critice ale spitalului) și toate suprafețele interioare ale aeronavei sunt dezinfectate în fiecare seară cu substanțe chimice, care sunt eficiente timp de peste 24 de ore.

Având în vedere că verificările de temperatură și măștile sunt cheia acestei reveniri sănătoase la serviciu, distanțarea socială pe aeroporturi și în aeronave va fi încurajată când este posibil.

Vezi și: IATA se opune distanțării sociale în aeronave: Biletele de avion se vor scumpi ”dramatic”

La bordul aeronavelor, echipajele de cabină Ryanair vor purta măști. În plus, va fi oferit un serviciu limitat de gustări și băuturi preambalate, dar cu plată cash. Toate tranzacțiile, la bord, se vor realiza fără numerar. Cozi pentru toalete vor fi, de asemenea, interzise la bord. Deși accesul la toaletă va fi pus la dispoziția pasagerilor, la cerere.

Citeste si:
OMS, apel către Europa să ia acțiuni de urgență împotriva variolei...
OMS face apel către țările...

De asemenea, Ryanair încurajează pasagerii să spele regulat mâinile și să folosească produse de dezinfectare a mâinilor în terminalele aeroportului.

Ca măsură suplimentară de sănătate publică temporară, în timp ce statele UE ies din blocajele provocate de Covid-19, Ryanair va solicita tuturor pasagerilor care vor zbura în iulie și august să completeze detalii (la momentul check-in-ului) referitoare la călătoria acestora, precum:

  • cât de lungă va fi vizita planificată sau
  • adresa de domiciliu, în timp ce vizitează o altă țară a UE. Aceste informații de contact vor fi furnizate guvernelor UE pentru a-i ajuta să monitorizeze orice reglementări de izolare pe care le-ar putea solicita vizitatorilor pentru zboruri pe continent.

Ryanair, companie aeriană low-cost din Europa, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv București și Craiova.

Citeste si:
România aprobă achiziția noului lot de avioane F16
România aprobă achiziția...

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri