Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din Tulcea și alte obiective turistice s-au redeschis publicului

Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din Tulcea s-a redeschis publicului sâmbătă, alături de alte cinci obiective din subordinea Institutului de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" (ICEM), după ce timp de aproape două luni accesul în acestea a fost interzis, ca măsură de prevenţie în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Obiectivele redeschise sunt Muzeul de Istorie şi Arheologie, Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogea, care înseamnă Muzeul de Artă şi Casa Avramide, toate din Tulcea, precum şi Monumentul Paleocreştin, din satul Niculiţel, şi Cetatea Halmirys, din apropiere satului Murighiol, scrie Agerpres.

"Nu se va permite accesul persoanelor care au temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius, celor care nu poartă mască medicală sau nonmedicală şi persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie. Am achiziţionat peste zece termometre de la distanţă atât pentru vizitatori, cât şi pentru angajaţii instituţiei", a precizat directorul ICEM, Sorin Ailincăi.

De altfel, în instituţiile muzeale, accesul publicul s-a făcut pe trasee unidirecţionale, iar responsabila Centrului Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, Cristina Dinu, a afirmat că traseul din instituţie a fost respectat de vizitatori.

"Deocamdată, nu am primit reclamaţii din partea vizitatorilor din cauza noilor condiţii de acces în muzeu. Oamenii sunt responsabili şi au înţeles situaţia. Anul trecut, am avut aproape 87.500 de oaspeţi. Este puţin probabil ca anul acesta să avem la fel de mulţi vizitatori, în contextul în care am pierdut deja două luni, aprilie şi mai", a afirmat Cristina Dinu.

Cei mai mulţi vizitatori ai Centrului Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din Tulcea au ales obiectivul pentru copii.

ICEM a redeschis publicului încă de săptămâna trecută cetatea Enisala, cel mai vizitat sit arheologic din judeţ, iar numărul vizitatorilor a fost apreciat de directorul Institutului, Sorin Ailincăi.

Potrivit ICEM, cetatea Enisala a numărat anul trecut aproape 50.000 de oaspeţi şi este cel mai vizitat sit arheologic din judeţ.

De asemenea, Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din municipiul Tulcea este cel mai vizitat muzeu din judeţ.

Citeste si:
Hotel într-o navă tradițională de croazieră. Cum va arăta turismul...
FOTO | Hotel într-o navă...

Sursa foto: facebook Acvariu Muzeu Tulcea

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri