Delta Dunarii si Dobrogea de Nord au fost printre destinatiile cele mai solicitate in vacanta de Paste si 1 Mai. Peste 11.000 de turisti straini si romani au vizitat Delta Dunarii sau Dobrogea de Nord, fie si pentru o singura zi, fiind estimate aproximativ 8.700 inoptari in unitatile de cazare din judet.

In perioada minivacantei de Paste si de 1 Mai, cele 10.092 de locuri de cazare autorizate de pe intreg teritoriul judetului Tulcea au inregistrat un grad de ocupare de 88%, zonele cu cel mai mare trafic turistic fiind Crisan, Murighiol, Sfantu Gheorghe, Jurilovca, Sulina, Tulcea, Sarichioi, Luncavita, Greci.

Citeste si: Vacanta in Delta Dunarii: Ce evenimente au loc in Tulcea, in luna mai

Foto: Asociatia Turism Delta Dunarii

Obiectivele turistice gestionate de catre Institutul de Cercetari Eco Muzeale „Gavrila Simion“ au atras, in minivacanta, 12.747 de vizitatori, pe primul loc aflandu-se cetatea medievala Enisala, cu 5.600 de vizitatori, si Centrul Muzeal Eco Turistic Delta Dunarii cu 4.750 de vizitatori. 1.550 de persoane au ales drumetiile in Parcul National Muntii Macinului.

Un sfert din pensiunile din...
Citeste si: Un sfert din pensiunile din Delta ar putea fi deschise iarna viitoare

In ultimul an, numarul locurilor oficiale de cazare din judetul Tulcea a crescut cu peste 7%, iar numarul turistilor creste de la an la an, ca un rezultat firesc al investitiilor in infrastructura, al prelungirii sezonului turistic, ce tinde sa acopere si perioada de iarna si al promovarii unitare pe plan intern si international.

In 2019, sezonul turistic in Delta Dunarii a inceput oficial la jumatatea lunii martie, odata cu lansarea concursurilor de pescuit sportiv.

Foto: Asociatia Turism Delta Dunarii

Un ONG, rezultate...
Citeste si: Un ONG, rezultate spectaculoase in promovarea Deltei Dunarii

Sursa foto: Asociatia Turism Delta Dunarii

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Vacanta in Delta Dunarii: Ce evenimente au loc in Tulcea, in luna mai