O serie de sarbatori si festivaluri se organizeaza, in luna mai, in judetul Tulcea, ocazie cu care turistii pot descoperi traditiile din Dobrogea de Nord si gastronomia zonei.

Asociatia de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii ii invita pe turistii care isi doresc cateva zile de vacanta si relaxare, sa participe la sarbatorile si festivalurile care au loc in judetul Tulcea, in luna mai.

Intre 9 si 13 mai are loc la Tulcea si Sarighiol de Deal editia a XVI-a a Festivalului International Multietnic al Pastoritului. Festivalul reuneste ansambluri folclorice si ale minoritatilor din Romania, Republica Moldova si din Macedonia, ansambluri ce vor oferi recitaluri atat in Sarighiol de Deal, cat si pe scena teatrului Jean Bart din Tulcea.

Sambata, 11 mai, incepand cu ora 14, la Sarighiol de Deal va fi prezentata o expozitie gastronomica, vizitatorii putand incerca gustul bucatelor specifice zonei, precum si preparate traditionale legate de obiceiul pastoritului.

Pe 17 mai, "Cosia de la Cerna"

Cosia este un obicei traditional bulgaresc, care avea loc anual in Comuna Cerna, pana in 1940, cand a avut loc schimbul de populatii in Cadrilater, intre Romania si Bulgaria. Traditia a fost reluata in 2013, dupa 73 de ani.

Cosia este o intrecere intre cai, ce se organiza, traditional, in ziua de Sfantu Toader, sfant despre care, in credinta populara, se spune ca se putea transforma in cal.

Comuna Cerna este situata in vestul judetului Tulcea, are o importanta comunitate meglenoromana, mai pastreaza, inca unele traditii ale minoritatii bulgaresti si este un loc de unde se poate pleca in drumetii in muntii Macinului.

Anul acesta, Cosia de la Cerna incepe la ora 10.00, in ziua de 17 mai, iar intrecerea cailor va avea loc in zona noului stadion din Cerna.

18 mai, Sarbatoarea Scrumbiei Albastre

Iubitorii gastronomiei deltaice pot participa, pe 18 mai, la Sarbatoarea Scrumbiei Albastre de la Sulina, eveniment ajuns la a III-a editie.
Migratia bancurilor de scrumbie din Marea Neagra in amonte, pe fluviul Dunarea, este un eveniment important al fiecarei primaveri pentru locuitorii de la gurile de varsare ale Dunarii.

Oras cosmopolit si multietnic, Sulina a marcat mereu momentul migratiei scrumbiei, acesta insemnand atat o importanta sursa de hrana si de venituri pentru locuitori, dar si un motiv de sarbatoare.

Sarbatoarea Scrumbiei Albastre este, in acelasi timp, o sarbatoare gastronomica, in timpul careia sunt puse in valoare retetele traditionale deltaice, dar si o sarbatoare a traditiilor culturale ale minoritatilor din Delta Dunarii.

25 mai, JCI PLAY 4x4 Experience

JCI PLAY 4x4 Experience este un eveniment de networking organizat anual de catre Junior Chamber International si a fost premiat la nivel european cu distinctia „Best Local Growth & Development Program”.

Anul acesta, a XIII-cea editie a JCI PLAY 4x4 Experience are loc pe traseul Jurilovca, Enisala, Slava Rusa, Camena, Visina, pe parcursul intregii zile de sambata, 25 mai, iar startul va fi dat de catre campioana olimpica la gimnastica, Catalina Ponor.

La JCI PLAY 4x4 Experience participa echipaje in masini de teren, iar traseul presupune o serie de activitati antrenante, dar si descoperirea atractiilor din zona strabatuta.

Destinatia finala va fi Gospodaria Traditionala “Suvenir din Dobrogea” de la Visina unde participantii si membrii JCI vor petrece la o masa campeneasca iar promoter-ul de traditii autentice Bianca Folescu va fi gazda primitoare si ne va arata cum a pus bazele unui model de business rural cu specific local.

Citeste si: Un ONG, rezultate spectaculoase in dezvoltarea si promovarea destinatiei turistice Delta Dunarii si Dobrogea de Nord

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri