De Buna Vestire s-a deschis sezonul turistic 2019 in Delta Dunarii si in judetul Tulcea. Inaugurarea oficiala a sezonului turistic dobrogean este un demers al Asociatiei de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii si al Consiliului Judetean Tulcea, care vine in sprijinul operatorilor locali din industira ospitalitatii.

Asociatia de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii si al Consiliului Judetean Tulcea actioneaza pentru constientizarea faptului ca Delta Dunarii este o destinatie pentru toate sezoanele. Astfel, Delta Dunarii si judetul Tulcea nu mai sunt doar o atractie pentru pescari, ci o destinatie turistica accesibila intregul an.

De la inceputul lunii ianuarie, cand minoritatile locale celebreaza Craciunul si anul nou pe stil vechi si pana in decembrie, Delta Dunarii si judetul Tulcea ofera vizitatorilor experiente unice. Din Muntii Macinului si pana pe plajele Marii Negre, ofertele de petrecere a vacantei sunt nelimitate.

In martie, amatorii de bird watching pot asista la revenirea pasarilor calatoare in Delta Dunarii, iar operatorii specializati ofera excursii dedicate, pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp.

Luna martie coincide si cu sosirea navelor de croaziera, care aduc anual in Delta mii de turisti straini, in principal din Germania, Austria si Franta. Anul acesta, prima nava de croaziera va acosta in Tulcea pe 31 martie. Pana la sfarsitul lunii noiembrie vor sosi in Delta 292 de nave de croaziera, care vor acosta in patru porturi principale: 222 in Tulcea, 37 in Sfantu Gheorghe, 26 in Chilia si 7 in Sulina.

Citeste si: Operatorii de turism din Delta Dunarii au vandut primele sejururi pentru 2021

Pentru vacanta de Paste si de 1 Mai, turistii pot gasi in judetul Tulcea oferte variate, de la agro-pensiuni, pensiuni si pana la hoteluri de 3, 4 si 5 stele. Preturile pachetelor turistice pentru aceasta vacanta variaza intre 500 si 1.500 de lei pentru o persoana, dar, deja, gradul de rezervare a depasit 60% in majoritatea unitatilor de cazare.

In anul 2018, judetul Tulcea a fost destinatia turistica ce a cunoscut cea mai mare crestere, numarul turistilor majorandu-se cu 77% fata de anul anterior. Tot in 2018, in judetul Tulcea erau inregistrate oficial 9.880 de locuri de cazare, numarul acestora fiind in continua crestere.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri