Începutul lunii iunie aduce vești bune la Bacolux Hotels. Odată cu Rusaliile, grupul Bacolux Hotels redeschide treptat hotelurile de la Băile Herculane pe care le are în portofoliu, respectiv Afrodita Resort & Spa și Diana Resort.

Acum 3 luni, pe 16 martie, grupul Bacolux Hotels și-a închis toate locațiile din Herculane, Craiova și Bușteni, la momentul decretării stării de urgență pe teritoriul României din cauza pandemiei. Au trecut mai bine de 100 de zile de suspendare, de distanțare și de reorganizare.

În această perioadă, a trebuit să reînvățăm modul în care facem lucrurile, să implementam noi reguli și noi proceduri de siguranță și igienă, noi circuite de dezinfecție. Avem o nouă provocare – menținerea siguranței și sănătății angajaților și oaspeților nostri și în fața acestei situații delicate.

Laura Pătru, Marketing Manager Bacolux Hotels

Marea redeschidere aduce vești bune și oferte turistice atât pentru turiști, cât și pentru partnerii din turism, dar și multe responsabilități. Sumele alocate suplimentar în noile protocoale de dezinfectare și igienizare sunt de peste 270 000 lei.

Retail jobs

Înainte de redeschiderea activității pentru turiști, toate locațiile Bacolux vor fi dezinfectate de o companie certificată, prin proceduri avansate de dezinfecție, aprobate de instituții abilitate în domeniu.

Printre măsurile de igienă adoptate în locații sunt:

 • plasarea de dozatoare cu dezinfectanți, în spațiile comune, cât și în cele destinate angajaților,
 • dotarea cu termoscanner la intrarea în hotel,
 • dezinfectarea tuturor suprafețelor și obiectelor atinse cel mai frecvent din spațiile comune,
 • plasarea de covorașe dezinfectante la toate căile principale de acces,
 • folosirea restricționată a lifturilor,
 • spălarea și dezinfecția suprafețelor din camere și spații comune cu soluții biocide,
 • distanțarea legală a meselor din restaurantele resorturilor,
 • crearea de programe predefinite pentru masă, pentru evitarea aglomerării restaurantelor,
 • termoscannere la intrarea în restaurante,
 • lămpi UV bactericide în zona alimentară,
 • dezinfectarea meselelor, scaunelor, după fiecare servire,
 • monitorizarea zilnică a temperaturii angajaților și a stării acestora de sănătate la fiecare intrare în tură,
 • utilizarea echipamentelor de protecție de către toți angajații hotelurilor.

Oferte pentru turiști

La nivel de oferte turistice, echipa Bacolux Hotels își dorește să îi suprindă pe turiști.

Citeste si:
Germania pariază pe SPA-uri și centre de relaxare pentru vacanța de...
Germania pariază pe SPA-uri...

„Punem la bătaie pachetul wellness de 5 zile, la care adăugam un bonus de 2 zile din partea casei. Adică plătești 5 zile și primești 7. Apoi, ne dorim ca turiștii să înțeleagă că este vorba despre un concept de sănătate și imunitate. #NeFacemBineinRomania si ne întărim sistemul imunitare cu ajutorul apelor sulfuroase, atât de renumite la Herculane”, au transmis reprezentanții Grupului Bacolux.

La Băile Herculane, vă puteti găsi vindecarea la nivel respirator. Aici, apele sulfuroase pot liniști și vindeca rinite, laringo-traheite, bronșite cronice, sclero-emfizem pulmonar, peumo-conioze, silicoză și alte afecțiuni bronhopulmonare ale oricărui pacient.

Cura de Herculane, realizată în scop terapeutic, se recomandă convalescenților dupa pneumopatii acute, bacteriene și virotice, traheo-bronșite cronice simple, nevroze respiratorii. Apele minerale sulfuroase folosite sub formă inhalatorie au o acțiune de umectare a traiectului bronșic și favorizează drenajul produșilor de secreție bronșică.

Citeste si:
FOTO | Complexul de lux de lângă București, care nu vrea să apară...
GALERIE FOTO | Singureni...

medic primar balneo fizioterapie și recuperare medicală Otilia Oprișan la Afrodita Resort & Spa

,,Ne dorim ca segmentul de balneologie și SPA să redevină funcțional, el fiind principalul motor pentru turism de sănătate în perioada următoare. Obiectivul nostru este să implementăm toate standardele de siguranță, să repornim în cele mai bune condiții vacanțele românilor și să continuăm învestițiile în această industrie care se afla înainte de pandemie în cel mai amplu și accelerat proces de dezvoltare din ultimele trei decenii, adaugă Laura Pătru.

Bacolux Hotels înseamnă 26 de ani de activitate pe piața ospitalității din România, patru unități hoteliere, peste 1.000 de locuri de cazare, 300 de angajați, 10 milioane de euro investiți în Băile Herculane în două hoteluri de trei și patru stele și 7,5 milioane de euro cifră de afaceri în 2019.

Citeste si:
GALERIE FOTO| A fost inaugurat Alma Health & Spa Retreat, resort de...
GALERIE FOTO | A fost...

Sursa foto: Grupul Bacolux

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri