În acest context de sensibilitate și stare de urgență națională, Bacolux Hotels își suspendă activitatea locațiilor sale din Herculane și Bușteni, respectiv Afrodita Resort & Spa, Diana Resort și Pensiunea Bacolux. Rămâne deschis Craiovița Hotel & Events din Craiova, sediul central al companiei.

”Ne confruntăm cu o situație fără precedent în industria turismului. Toate investițiile noastre în turismul intern sunt începând de acum anulate sau amânate. Primele măsuri pe care le-am întreprins în urma acestei decizii au fost în sensul evitării concedierii celor aproximativ 300 de angajați pe care grupul nostru îi are în acest moment. Este o responsabilitate foarte mare și este ultimul lucru pe care ni-l dorim. Trebuie însă înțeles foarte clar că este necesar ca statul să intervină urgent în segmentele afectate cu măsuri economice de susținere, dacă ne dorim să mai avem o industrie a turismului după această criză”, a declarat Marius Băzăvan, General Manager, Bacolux Hotels.

În toată această perioadă, departamentele administrative din cadrul companiei vor funcționa după un program redus, dar vor fi disponibile pentru turiștii și agențiile de turism, care au nevoie de suport în rezolvarea diverselor situații administrative. De asemenea, Bacolux Hotels va ține legătura cu oaspeții și cu partenerii prin toate mijloacele de comunicare disponibile.

Retail jobs

Echipele de suport vor continua să comunice online, pe propriile canale de comunicare, pe platformele de Social Media și pe platformele de rezervări. Ele vor răspunde atât la neclarități, la solicitările de rezervări pentru sezonul estival, dar vor crea și oferte cu politici flexibile de anulare.

Bacolux Hotels anunță turiștii care au rezervări în perioada de suspendare a activității hotelurilor, pe cei care au achitat avans sau plată integrală a sejururilor că au posibilitatea de reprogramare a acestora fără a pierde sumele achitate.

”Fără măsuri urgente vom pierde într-un timp spectaculos de scurt toți acești ani de progres pe care îi așteptau atâtea generații. Acum, fără aceste măsuri urgente, se vor pierde în doar câteva săptămâni de la 4 până la 5 ani de progres”, a declarat Marius Băzăvan.

Citeste si:
Ministrul german al Sănătății: A sosit valul COVID-19 de vară
Ministrul german al...

Bacolux Hotels înseamnă 26 de ani de activitate pe piața ospitalității din România, patru unități hoteliere, peste 1.000 de locuri de cazare, 300 de angajați, 10 milioane de euro investiți în Băile Herculane în două hoteluri de trei și patru stele. Bacolux Hotels a avut o cifră de afaceri de 7,5 milioane de euro în 2019.

Sursa foto: Bacolux Hotels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri