Cambodgia le cere turiștilor un fond pentru coronavirus, în valoare de 3.000 de dolari

În timp ce turismul se reia lent în întreaga lume, multe națiuni sunt încă reticente în deschiderea completă a granițelor. Este și cazul Cambodgiei, care a impus probabil cele mai dificile cerințe de intrare din orice țară.

Conform celui mai recent buletin britanic al Biroului de Relații Externe cu privire la Cambodgia, călătorii străini trebuie să plătească un depozit de 3.000 de dolari (2.400 de lire sterline) pentru „taxele de serviciu Covid-19” la aeroport.

Ceea ce pare a fi primul ”fond pentru coronavirus” poate fi plătit atât în numerar cât și cu cardul de credit, scrie Independent.

”Odată efectuate deducerile pentru servicii, restul depozitului va fi returnat”, precizează sursa citată. Cu toate acestea, aceste deduceri pot fi exagerate - mai ales dacă un alt pasager din același zbor se dovedește pozitiv pentru coronavirus.

Taxele obligatorii încep cu o taxă de 5 dolari (4 lire sterline) pentru transportul de la aeroport la un centrul de testare.

Citeste si:
Sfat pentru turisti: Mergeti in tarile in care nu a ajuns McDonald's
Sorin Stoica, Eturia: Mi-as...

Testul Covid-19 în sine costă 100 de dolari. Călătorul trebuie apoi să plătească 30 de dolari pentru o ședere de o noapte la hotelul sau „centrul de așteptare”, la fel pentru trei mese pe zi, în așteptarea rezultatelor testului.

Cu noroc, călătorul va pierde doar 132 de dolari din suma depusă.

Taxe pentru tratament și costuri de incinerare

Cu toate acestea, dacă un pasager din avion este testat pozitiv pentru coronavirus, toți cei din același zbor sunt carantinați în spațiile de cazare aprobate de guvern timp de două săptămâni, cu un cost de 1.176 dolari, inclusiv mese, servicii de spălătorie și „servicii sanitare”. De asemenea, aceștia trebuie să plătească încă 100 de dolari pentru un al doilea test Covid-19.

În cazul în care călătorul se va dovedi a fi pacient cu cel pozitiv de coronavirus, va trebui să facă până la patru teste și să plătească 3.150 de dolari (2.500 de lire sterline) pentru tratament.

Citeste si:
Air France reia zborurile catre Cambogia
Air France reia zborurile...

Aceste costuri trec de bugetul depozitului, motiv pentru care Cambodgia impune, de asemenea, să existe o asigurare medicală de călătorie în jurul sumei de 50.000 de dolari.

De asemenea, în cazul în care pacientul testat pozitiv este declarat decedat, taxa de incinerare este de 1.500 de dolari.

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Românii preferă avionul: 34% creștere la achiziționare biletelor spre Grecia
Setari Cookie-uri