CEO-ul Airbnb: Am pierdut în 6 săptămâni aproape tot ce am construit în ultimii 12 ani

Restricțiile de călătorie impuse din cauza pandemiei de COVID-19 au lovit puternic industria turismului, din care face parte și platforma americană de rezervare a spațiilor de cazare, Airbnb. CEO-ul companiei a vorbit într-un interviu acordat unei publicații americane despre ultima perioadă și provocările întâmpinate.

”Ne-a luat 12 ani să construim Airbnb și am pierdut aproape totul în șase săptămâni”, a precizat Brian Chesky, CEO-ul Airbnb într-un interviu acordat publicației CNBC, în care a mai precizat faptul că listarea la bursă, programată pentru acest an, nu mai este sigură.

”Turismul, așa cum îl știam, nu mai există. Nu aș vrea să spun că nu vom mai călători, ci mai degrabă că felul în care o făceam a dispărut și nu se va mai întoarce. Ne vom urca în mașinile noastre, vom parcurge câțiva kilometri către o locație și vom sta în case. ”, adaugă Chesky

CEO-ul a menționat totuși că operațiunile de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii dau semne de revenire, însă nu vrea să își facă ”speranțe false”. Din fericire, compania se bucură de încrederea investitorilor care au ales să le ofere o investiție de 1 miliard de dolari în plină pandemie, respectiv luna aprilie a acestui an, pe care compania preciza la acel moment că o va folosi pentru a aduce mai mulți proprietari de locuințe pe platformă care să ofere experiențe unice și să dezvolte o componentă de închiriere pe termen lung.

Sursa foto: Tero Vesalainen / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Infrastructura rutieră a Aeroportului Henri Coandă a fost refăcută
Setari Cookie-uri