Angajații din industria hotelieră se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19. Unde se pot înscrie cei interesați

În plin sezon al vacanțelor pe timp de pandemie, Sistemul Medical MedLife demarează un program național de testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19, dedicat personalului din prima linie de interacțiune cu turiștii. Asfel, personalul din industria hotelieră se poate testa în toate clinicile MedLife din țară, precum și în cele 147 de puncte de recoltare de la nivel național.

Demersul Testează-te! Află! Protejează! se desfășoară la nivel național și se adresează exclusiv angajaților din industria hotelieră care au contact direct cu turiștii (recepționer/ă, camerist/ă, ospătar/ ospătăriță, lucrător spa hotel etc.). În cadrul programului, MedLife pune la dispoziție teste care detectează prezența anticorpilor specifici COVID-19 în organism, produși ca răspuns la infecția cu noul coronavirus.

„ După mai bine de două luni de restricții, am observat cu toții nevoia românilor de a călători, majoritatea alegând destinații turistice autohtone. Aceste lucru nu poate decât să ne bucure, însă nu trebuie să neglijăm nevoia de protecție și siguranță a angajaților din industria hotelieră, care, în ciuda contextului epidemiologic, intră zilnic în contact direct cu numeroase persoane. Prin acest demers, ne propunem să ajutăm atât angajații, cât și angajatorii să își desfășoare activitatea cu încredere și responsabilitate, oferindu-le posibilitatea de a afla dacă personalul din prima linie a intrat în contact cu virusul”, a declarat Mihai Marcu, CEO MedLife.

Vezi și: Stare de alertă | Unde și la ce preț te poți testa de coronavirus, ca să vezi dacă esti infectat cu SARS-CoV-2

"Turismul este cea mai afectată industrie în urma acestei pandemii și va continua să nu funcționeze la capacitate maximă mult timp de-acum înainte. Mă onorează acest parteneriat cu liderul pieței medicale private din România și totodată, mă bucur că cei care lucrează în industria hotelieră au acum posibilitatea de se testa gratuit pentru depistarea anticorpilor COVID-19”, a adăugat Răzvan Pascu, consultant marketing în domeniul turistic și partener al acestui demers.

Citeste si:
Industria hotelieră, pierderi de un mld. euro. Soluția, un model...
 Ile (FIHR): Pierderile în...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Rezultatele testelor sunt confidențiale

Testele serologice pentru depistarea anticorpilor IgG presupun recoltarea unei probe de sânge, iar rezultatele sunt confidențiale, putând fi accesate într-un interval de 24-72 ore pe site-ul www.medlife.ro, pe baza unui cod unic.

Un rezultat pozitiv confirmă că persoana testată a intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2, fără a se impune, însă, carantina, izolarea sau întreruperea activității la locul de muncă, testarea RT-PCR în vederea diagnosticării realizându-se doar la recomandarea medicului. Un rezultat negativ arată fie că persoana testată nu a fost purtător al virusului în trecut, fie că perioada de timp de la infectare este încă insuficientă pentru dezvoltarea anticorpilor.

Testare gratuită în toate clinicile și centrele de recoltare MedLife din țară

Personalul din industria hotelieră se poate testa în toate clinicile MedLife din țară, precum și în cele 147 de puncte de recoltare de la nivel național. Vezi aici lista tuturor centrelor disponibile.

Pentru a beneficia de gratuitate, angajații din linia întâi trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere, care să ateste că fac parte din grupul țintă. Pentru mai multe informații și pentru înscriere în program, angajații pot completa formularul aici.

Citeste si:
Cel mai mare operator de turism din lume, ajutor de 1,2 miliarde de...
Coronavirus | Cel mai mare...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri