Un nou traseu montan, care evită aglomerația din Bucegi

Un nou traseu montan, într-o zonă mai puţin umblată de turişti, marcată recent de salvamontiştii din Prahova, poate fi o variantă de petrecere a sfârşitului de săptămână, evitând astfel aglomeraţia din Bucegi, scrie G4Media.

Este vorba despre Creasta Baiului, un traseu de 18 kilometri care poate fi parcurs chiar şi de turiştii mai puţin experimentaţi. Munţii Baiului fac parte din Carpaţii de Curbură, fiind situaţi în partea vestică a acestora şi se învecinează la Nord cu Valea Azugii, cu Valea Prahovei în vest, în Sud cu Posada (Comarnic) , iar la este cu Valea Doftanei.

Pentru a vă putea orienta mai uşor, Munţii Baiului sunt pe partea dreaptă a DN1, pe sensul de urcare. Noul traseu montan amenajat de Serviciul Salvamont Prahova porneşte de la Posada (cartier al oraşului Comarnic) – Valea Florei – Vârful Doamnele – Vârful Piscul Câinelui – Vârful Baiul Mare – Culmea Zamora (la graniţa dintre Buşteni şi Azuga).

Traseul este marcat cu bandă roşie şi are o distanţă de aproximativ 18 kilometri. Salvamontiştii spun că traseul poate fi străbătut în 7-8 ore, în funcţie de condiţia fizică a fiecăruia, iar dificultatea este medie.

Citeste si:
Protest in Bucegi, in zona unde se construiesc case de vacanta
Lant uman in Bucegi intr-o...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului
Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri