Nordis Group anunță rezultatele celui mai nou studiu despre preferințele românilor în privința vacanțelor de lux. Astfel, 64% dintre respondenți (dintr-o bază de peste 1000 de persoane) au spus că preferă litoralul românesc. Cel mai mare interes a fost înregistrat în rândul familiilor (78%) și tinerilor care nu sunt în prezent într-o relație (92%). Totodată, studiul relevă și că femeile sunt în pondere majoritară (71%) când vine vorba de alegerea litoralului din România pentru vacanțele de vară.

Anul 2020 a venit cu o serie de particularități care au dus la schimbarea obiceiurilor și a tendințelor pentru vacanțe în rândul românilor. Studiul arată că românii sunt interesați să cheltuie mai mult pentru ieșiri în oraș, hobby-uri și vacanțe. În primele două luni de vară, reiese punctual o creștere a călătoriilor de la 6% în luna iunie la 11% în luna iulie.

Întrebați care dintre facilitățile premium oferite de Nordis Mamaia 5***** sunt preferate, respondenții au identificat plaja proprie (77%), diversitatea restaurantelor și cafenelelor (53%) și SPA-ul (51%) ca fiind principalele trei beneficii pe care le vizează. Urmează existența clinicii medicale (29%), sala de fitness (25%), galeria comercială (12%) și cinematograful VIP (8%).

Bugetul pe care l-ar aloca românii pentru o vacanță de două zile pe litoral

Pentru un sejur de 5***** pe litoralul românesc, în Mamaia, pentru două persoane timp de două zile, 55% dintre respondenți au afirmat că ar aloca 300 de euro. Alți 24% dintre aceștia susțin că ar aloca 500 de euro, în timp ce 6% spun că bugetul ar fi de 800 de euro.

La nivel declarativ, 17% dintre respondenți au spus că sunt interesați de achiziția unei locuințe de vacanță în următorul an.

Dintre aceștia, 65% sunt dispuși să aloce un buget între 50.000 - 75.000 de euro, în timp ce 30% ar plăti între 75.000 - 100.000 de euro. În acest context merită menționat că apartamentele rezidențiale puse la dispoziție de Nordis Mamaia 5***** pot fi folosite de clienți 365 de zile pe an ca locuință cu toate facilitățile oferite de complex.

Despre Nordis Mamaia

Nordis Mamaia se află în portofoliul Nordis Group, dezvoltator imobiliar, cu o experiență de 12 ani pe piața locală, preponderent în zona de nord a Capitalei.

Nordis Group este un brand românesc, grup de firme format din șase entități: Nordis Hotels, Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Real Estate, Nordis Architecture și Nordis Property Management.

În prezent, Nordis Group e în plin proces de dezvoltare a complexului Nordis Mamaia 5*****, care va pune la dispoziția clienților 330 de apartamente rezidențiale și 730 de camere de hotel pe o suprafață totală de 80.000 de metri pătrați. Proiectul va fi finalizat în 2021 și va pune la dispoziția turiștilor și proprietarilor cel mai mare SPA de pe litoral, cu saune și piscine, o plajă proprie de 10.000 de metri pătrați, 9 restaurante și cafenele, un cinematograf VIP, dar și o galerie comercială premium, spații de joacă pentru copii și clinică medicală.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri