Doi cetățeni români au fost depistați cu COVID-19 la intrarea în Grecia, informează Ministerul Afacerilor Externe, sâmbătă, într-un comunicat. Totodată, după ce azi dimineață s-au format din nou cozi la vama Kulata-Promachonas, MAE precizează că timpul de așteptare era de circa 4 ore.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Atena a fost notificată de către doi cetățeni români cu privire la confirmarea acestora pentru infecția cu COVID-19, în urma testării la intrarea pe teritoriul Greciei.

„Aceștia au fost deja plasați în carantină în unități hoteliere special desemnate și sunt asistați medical. În ambele cazuri, starea de sănătate a persoanelor infectate este bună. Reprezentanții misiunii diplomatice a României la Atena sunt în dialog cu cei doi cetățeni și sunt pregătiți să acorde asistență consulară, conform competențelor”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe.

Te poate interesa și: FOTO | Furie pe forumuri din cauza problemelor de la vama cu Grecia. Care sunt nemulțumirile turiștilor

MAE precizează că protocoalele epidemiologice, inclusiv efectuarea carantinei sau eventuale decizii de retestare a cetățenilor confirmați ca fiind infectați sunt luate de către autoritățile elene, conform legislației în vigoare.

„În ceea ce privește situația din punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, potrivit informațiilor comunicate de reprezentantul Ambasadei României la Sofia aflat la fața locului, coloana de autovehicule aflată în așteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde, la acest moment, pe o lungime de 5-6 km, timpul de așteptare fiind de aproximativ 4 ore”, mai arată sursa citată.

De asemenea, MAE precizează că, în contextul blocajului înregistrat în cursul dimineții și ca urmare a demersurilor întreprinse de Ambasada României la Atena și de Consulatul General al României la Salonic, autoritățile elene au suplimentat resursele alocate, în prezent accesul pentru autoturisme făcându-se pe 3 benzi, iar testarea în 2 puncte simultan.

Ministerul Afacerilor Externe mai spune că va continua să urmărească evoluțiile cu privire la tranzitul cetățenilor români prin punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas și va rămâne în dialog cu autoritățile elene pentru identificarea de soluții necesare reducerii timpului de așteptare și prevenirii unor noi aglomerații în perioada următoare.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe menționează că autoritățile elene competente pot modifica fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

MAE subliniază recomandarea constantă adresată cetățenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate, de a manifesta responsabilitate și de a ține cont de toate riscurile generate de pandemia de COVID-19 în momentul luării deciziei de a călători în străinătate.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51914, http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro și www.mae.ro.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri