FOTO | Furie pe forumuri din cauza problemelor de la vama cu Grecia. Care sunt nemulțumirile turiștilor

Mesaje de dezamăgire pe Forum Grecia, grupul de pe Facebook pentru românii care pleacă în vacanță în Grecia sau cei care își fac planuri să își petreacă concediul în această țară. Totul a pornit de la situația de la Vama Kulata, iar oamenii se plâng fie de timpii de așteptare, fie de faptul că în momentul în care au ajuns la granița, această era închisă.

"Doi kilometri de coadă"

Nicoleta, unul dintre membrii de pe Forum Grecia, a scris sâmbătă dimineață, în jurul orei 6.30: "Doi km de coadă la Kulata. E cineva mai în față? Ce se întâmplă? Testează pe toara lumea?"

Cu câteva ore mai devreme, H.R., un alt internaut de pe același forum, se arată extrem de revoltat, din cauza orelor petrecute la Vama Kulata: "Cât de prost să fii să faci din România până la Kulata opt ore cu mășînă, iar mai apoi să te pregătești să stai cel puțîn încă pe atât în vama grecească, la patru dimineață, doar pentru o vacanță în Grecia?! Uite că eu sunt tare prost!". În update-ul făcut de autorul postării, acesta a scris că ”a plecat din București la ora 20, vineri seară, și a intrat în Grecia la ora 10 AM sâmbătă 1 august!”.

Tot vineri noapte spre sâmbătă, Ana, un alt membru de pe același forum, sesiza faptul că punctul de trecere al frontierei de la Kulata era închis: "Bună seară! Noi am ajuns la Kulata și se pare că sunt închise granițele. Știe cineva dacă s-a mai întâmplat asta? Mulțumesc!"

Citeste si:
FOTO Cum se desfășoară traficul la vama Kulata din Grecia
FOTO Cum se desfășoară...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Autoritățile elene ”testează din greu”

”Din cate am observat noi, testează din greu. Din 10 mașini numai 2 au scăpat neoprite la testare pentru una sau mai multe persoane.
Nervi de oțel vă doresc celor care sunteți încă în coloană!”, a fost mesajul postat pe Facebook.

Un alt membru de pe grupul de Faceook Forum Grecia a povestit, sâmbătă dimineață, emoțiile prin care a trecut de la plecarea din România până să ajungă în Grecia. Motivul, același: problemele de vama:

"Rezumatul unei zile de șoc sau de la agonie la extaz. Plecăm noi dimineață să facem testul vieții (RT-PCR), câțiva oameni înaintea noastră pe la ora 8 ne vine rândul, în 15 min am terminat și plecăm, nu înainte de a vorbi cu doctorul pentru ce ne trebuie, a zis că ne sună când sunt gata sau dacă este vreo problema. La ora 15 mă sună că sunt gata rezultatele și scrise în Engleză, (7h s-a mișcat bine) să vin repede să le iau.

Citeste si:
FOTO Inundații masive în Grecia
FOTO Inundații masive în Grecia

Îmi pun eu baschetii nr 45 (eu port 41) și încep a croșetă prin București când aud știrile de la Zu că granița este închisă temporar până la noi măsuri, îmi scăzuse tot elanul de la 45 ajunsesem la 39 cu baschetii, ajung iau testele toate ok și mă uităm la ele ...ce frumoase erau, dar ce naiba mai fac cu ele dacă se iau alte măsuri.

Mă îndreptăm spre casă abătut și tot sperăm să nu fie adevărat așteptăm să scrie cineva că nu se schimbă măsurile, când ajung pe str mea " iese și soarele" au început să scrie oamenii că rămân aceleași măsuri. Ajung repede acasă zic nevestei să ne mișcăm mai cu talent și să plecăm mai repede până nu se sucesc Grecii iar. Zis și făcut. Repede bagajele în mășînă și am pornit.

La Promachonas mă așez la coadă stăm o ora și după ce verifică PLF ne trimit la testare 5 minute mai târziu eram plecat și în 3 ore la prima locație. De aici va transmit salutări. Concluzia... a meritat efortul".

Citeste si:
Noi zboruri Blue Air din România
Noi zboruri Blue Air din România
Sursa foto: Facbook / Forum Grecia

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri