Județul Harghita face un pas notabil pentru dezvoltarea turismului în regiune și anunță lansarea programului “Harghita Family Friendly”, prin care își propune să promoveze numeroasele atracții dedicate părinților și copiilor care vor să se relaxeze pentru câteva zile într-unul dintre cele mai verzi județe ale României, dar și hotelurile și restaurantele care au facilități dedicate familiilor cu copii.

Efectele pandemiei asupra turismului sunt din ce în ce mai evidente, indiferent că vorbim despre pierderile uriașe pe care le-au suferit toți jucătorii din industrie, de noile reglementări ce au dus inclusiv la schimbarea design-ului hotelurilor sau teraselor ori la comportamentul și așteptările turiștilor. Acum românii caută din ce în ce mai mult locuri izolate, experiențe în natură, vor să petreacă timp doar cu cei apropiați, să se expună cât mai puțin aglomerației și eventualelor pericole asociate coronavirusului.

Județul Harghita lansează programe turistice destinate familiilor cu copii

Pe fondul unui cadru natural propice, județul Harghita lansează programul “Harghita Family Friendly”, gândit special pentru familiile dornice de o vacanță în inima naturii, într-o locație ușor accesibilă cu mașina și care să ofere suficiente oportunități de petrecere a timpului liber.

Retail jobs

Asociația de promovare turistică a județului Harghita – Visit Harghita a realizat o serie de măsuri și facilități ce trebuie să fie îndeplinite de hotelieri pentru a primi certificarea „Family Friendly”. Acestea vor include prezența unui loc de joacă pentru copii, facilități pentru schimbarea bebelușilor și altele.

Primele 52 de hoteluri și restaurante au primit certificarea „Family Friendly” în cadrul unui eveniment organizat astăzi la Odorheiu Secuiesc. Pe măsură ce recomandările vor fi îndeplinite și de alte facilități de cazare, lista hotelurilor „Family Friendly” va fi actualizată.

Ce activități pot face familiile cu copii în Harghita?

Printre cele mai apreciate activități pentru familii pe care turiștii le pot încerca în Harghita se află plimbările cu segway-ul sau mountaincart-ul (sania de vară) prin pădurile din Stațiunea Mădăraș la Baza de Experiențe Fáradt Bakkancs, echitație la singura herghelie cu cai islandezi din România, o specie cu un temperament foarte prietenos, docil şi uşor de manevrat, ideală și pentru copii sau începători în ale călăriei.

Citeste si:
Olaf Scholz: Sunt convins că Putin nu va câștiga războiul din Ucraina
Olaf Scholz: Sunt convins că...

De asemenea, doritorii pot încerca pista de bob Skigyimes din Lunca de Sus, de altfel cea mai mare pistă de bob din țară, accesibilă copiilor peste 3 ani, însoțiți de un adult.

Parcul de Animale Sălbatice din Ivo (Izvoare), unde pe o suprafață de 320 de hectare trăiesc în mediul lor natural căprioare, cerbi şi mufloni, observatorul de urși din Zetea – Deșag, studioul de animație Legendarium sau parcul Mini Transilvania din Băile Szejke (Odorheiu Secuiesc) sunt alte câteva atracții ce așteaptă să fie explorate de către turiștii mari și mici, dornici de experiențe altfel, în condiții sigure.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri