Mai multe oraşe şi staţiuni balneare flamande de pe litoralul Belgiei au anunţat interzicerea accesului ''turiştilor de o zi'' pe perioada valului de caniculă în urma unor incidente cauzate de nerespectarea măsurilor împotriva pandemiei de COVID-19, scrie Agerpres.

Comunele Knokke-Heist şi Blankenberge au luat această decizie pentru a ''garanta securitatea publică'', au precizat edilii. Mai multe persoane au fost arestate sâmbătă la Blankenberge după izbucnirea unui conflict între grupuri de turişti pe plajă.

Un grup de tineri a fost somat să plece de pe plajă după ce a refuzat să respecte măsurile de securitate impuse pentru stăvilirea pandemiei. Turiştii au protestat violent fiind necesară intervenţia poliţiei.

În imaginile filmate de martori aflaţi la faţa locului şi difuzate pe reţelele de socializare se poate vedea cu tinerii aruncă umbrele în poliţiştii aflaţi pe plajă.

Persoanelor violente arestate li s-a interzis să rămână cazaţi în localitate, iar turismul de o zi a fost interzis. ''Avem nevoie de o pauză'', a explicat primarul oraşului, Daphne Dumery.

''Oricine vine la Blankenberge trebuie să aibă un motiv valabil pentru a i se permite accesul. Prin această măsură, încercăm să restabilim calmul'', a subliniat aceasta.

Comuna Knokke a adoptat o măsură similară în urma a ''zeci de incidente, atât pe timpul zilei, cât şi noaptea'', se mai explică în comunicat.

Consiliul comunal a considerat în această situaţie ''că este obligaţia sa să ia măsuri drastice. Pentru a garanta securitatea publică, turiştii de o zi nu vor mai putea intra'' în staţiunea balneară.

Cei care intră în comună trebuie să aibă un motiv justificat

Puncte de control vor fi instalate începând de duminică la intrarea în comună, iar cei care sosesc trebuie să deţină o ''dovadă'' justificativă: locuiesc în oraş, sunt cazaţi la o unitate sau hotel, muncesc în oraş.

''Toate vehiculele vor fi verificate. Oricine nu are un motiv întemeiat pentru a fi la Knokke va trebui să facă imediat cale întoarsă'', au avertizat autorităţile.

Societatea feroviară franceză SNCB a comunicat pasagerilor trenurilor care merg spre coasta belgiană măsurile adoptate de autorităţile din Blankenberge şi Knokke pentru ''a verifica dacă destinaţia lor e autorizată''.

Belgienii au pornit în număr mare sâmbătă spre regiunea de coastă în căutarea unor locuri mai răcoroase după ce temperaturile au trecut de 35 de grade Celsius.

Oraşul Ostende alături de alte două oraşe balneare au solicitat SNCB să nu mai programeze trenuri suplimentare către litoral.

''Sâmbătă, trenurile au ajuns pe coastă pline la o capacitate de 115%. Este iresponsabil'', a protestat guvernatorul provinciei într-un comunicat.

''Poliţia va supraveghea în mod strict toate oraşele costiere pentru a se asigura că acestea respectă toate directivele. Contravenienţii vor fi pedepsiţi sever'', a avertizat acesta.

Belgia se confruntă de sâmbătă cu un val de caniculă prognozată pentru mai multe zile, cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri