Pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de noi îmbolnăviri, România trece printr-o perioadă critică din punct de vedere al sistemului de sănătate. Cu toate acestea și în ciuda avertismentelor medicilor, care transmit că relaxarea este mult prea mare în concediu, românii ignoră regulile și continuă să nu creadă în existența virusului. wall-street.ro a luat legătura cu Ionuț Nedea, directorul general al touroperatorului Litoralulromânesc.ro, care a declarat că, și în acest weekend, vom avea un număr mare de turiști pe litoral.

”Ne așteptăm un număr de peste 130.000 de turiști, aceasta rezultând din rezervările înregistrate pe platforma noastră”, spune Nedea.

În plus, acesta a menționat că, în prezent, există rezervări și pentru luna septembrie, în procent de 30%. Din informațiile furnizate pentru wall-street.ro, începând cu săptămâna următoare se vor înmulți rezervările și pentru prima lună de toamnă, având în vedere vremea bună.

Citește și: Dr. Adrian Marinescu: Săptămâna aceasta ar trebui să vedem efectele restricțiilor impuse

Cât despre reprogramări sau anulări de vacanțe de teama aglomerației, Ionuț Nedea mărturisește că nici nu se mai pune problema de acest aspect.

”Nu mai există teama de aglomerație sau de o posibilă infectare. Reprogramările pe care le-am avut au fost realizate de turiști care au intrat în izolare la domiciliu, fiind contacți direcți ai altora infectați. Sau am rezervat pentru altă dată pentru turiști care au descoperit că au noul coronavirus”, a explicat Ionuț Nedea.

Vezi și: FOTO REPORTAJ | Cel mai AGLOMERAT weekend la mare, în vreme de pandemie

Litoralul românesc a devenit un adevărat nucleu al infectărilor, aglomerația și încăpățânarea unora dintre români de a nu crede în Sars-Cov2 fiind principali factori pentru crearea unui mediu propice de infectare.

Săptămâna trecută, un tânăr din judeţul Dâmboviţa care a mers la mare cu un autocar alături de alte 26 de persoane a fost diagnosticat cu COVID-19, după ce a revenit în Dâmboviţa şi a mers la spital. Cei 26 de turişti cu care bărbatul a intrat în contact direct, ei deplasându-se împreună până la Costineşti, au fost trimişi din concediu direct în carantină.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri