Litoralul românesc este alegerea multor turiști, în vreme de pandemie. În timp ce alte state impun restricți de călătorie românilor, turiștii se înghesuie, la propriu, la malul Mării Negre, mai ales în weekend-uri. wall-street.ro a vizitat una dintre stațiunile românești, surprinzând imagini care ilustrează încăpățânarea românilor de a nu ține cont de existența unui virus, care poate fi fatal.

În ultima vreme, cu peste 1.000 de cazuri înregistrate zilnic, România se află pe un trend crescător al infectărilor, în timp ce autoritățile îndeamnă la precauție și protecție. Ei bine, astfel de informații nu se propagă pe litoralul românesc, unde, la ceas de seară, zonele de promenadă devin neîncăpătoare.

În plus, începând cu 1 august, masca a devenit obligatorie în zonele de promenadă de la mare. Respectă românii o asemenea normă?! O întrebare, la care, din nefericire, ne răspund coronascepticismul și încrederea în propriile teorii medicale din imaginile de mai jos.

Citește și: Antreprenori din turism: Noile restricții sunt imposibil de aplicat pe litoralul românesc

În stațiunile de pe litoral, distracția devine principala grijă. Imaginile dovedesc imposibilitatea menținerii distanței sociale și impun purtarea măștii de protecție. Însă turiștii români par a fi purtați de valul euforiei marine, ignorând chiar și semnele montate de operatorii economici pentru protecția socială în condițiile noului virus.

Deși terasele se închid la ora 23:00, turiștii se înghesuie la fast-food-urile din zonă, la magazinele cu diverse produse sau la alte atracții turistice ale litoralului, cum ar fi parcurile de distracții, unde sunt instalate așa numitele comedii.

Vezi și: Corina Martin, candidat la Primăria Constanța: Au crescut prețurile pe litoral

După o scurtă plimbare în stațiune, întâlnim și câteva persoane care poartă corect masca de protecție, patru persoane la număr într-un total de zeci de mii de turiști.

Cât despre timpul zilei, sunt locuri pe plajă unde poți menține o oarecare distanță socială, față de alte grupuri de oameni sau familii.

Cu toate acestea, zonele de promenadă rămân aglomerate chiar și în timpul zilei, unde purtatul măștii de protecție sau distanțarea socială devin niște detalii derizorii pentru turiștii români.

Litoralul românesc s-a apropiat weekend-ul acesta de numărul de turiști înregistrat în 2019, în aceeași perioadă. Numărul de turiști este unul mare, ținând cont de condițiile pandemice pe care le traversăm. Ceea ce este cel mai grav este faptul că turiștii uită de normele de protecție sau nu vor să le respecte, generând astfel focare în țară, în județele din care provin. Autoritățile efectuează frecvent controale, însă amenzile date nu îi sperie pe turiștii români.

Mai multe detalii în: Urmează cel mai AGLOMERAT WEEKEND la mare: peste 130.000 de turiști

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri