Cu tot mai multe restricții de călătorie în străinătate, turiștii români aleg litoralul românesc pentru sejururi sau mini-vacanțe. Ionuț Nedea, proprietarul agenției de turism Litoralulromânesc.ro, se așteaptă la aproximativ 100.000 de turiști la malul mării la finalul acestei săptămâni.

Contactat de wall-street.ro, Ionuț Nedea a declarat că deși numărul pare mare, există totuși o scădere față de anul trecut.

”Suntem la 75% din rezervările aceleiași perioade din 2019. Anul trecut, pe vremea acestea, circa 130.000 de turiști veneau la mare într-un weekend”, a spus Nedea.

Tot el a adăugat și faptul că ne aflăm în vârf de sezon, rezervările actuale ilustrând sejururi stabilite la începutul pandemiei. Prin urmare, vacanțele last minute sunt într-o pondere mai mică.

Doi metri distanță între familii

UPDATE 30 IULIE! Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că deși norma de mai jos avea logica ei, aceasta a ieșit din planul autorităților. Prin urmare, distanțarea între familiile de pe plajă nu mai este subiectul de discuție al oficilalilor.

Pentru mai multe detalii, vezi și: Raed Arafat: Nu mai există propunerea cu distanţarea socială pe plajă

Cât despre noile reguli anunțate de autorități, care ar urma să intre în vigoare de la 1 august, Ionuț Nedea susține că i se par imposibil de aplicat. Acesta susține că operatorii de pe plajă nu pot monta un singur șezlong la o umbrelă, deoarece nu vor avea cum să funcționeze.

„E absurd să te aștepți ca un cuplu, care a rezervat o vacanță la mare, să stea împreună în cameră, dar pe plajă, cei doi să fie distanțați pentru că nu sunt căsătoriți”, a comentat Ionuț Nedea.

Proprietarul agenției Litoralulromânesc.ro se așteaptă ca aceste noi măsuri să afecteze, într-o oarecare măsură, și rezervările vacanțelor la malul mării.

Noi restricții de la 1 august

UPDATE 30 IULIE! Printre măsurile restrictive propuse, în cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, se numără:

  • obligativitatea purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise, stabilite prin hotărârea comitetului județean/al Municipiului Constanța pentru situații de urgență, cu avizul Direcției de Sănătate Publică.

Este vorba despre spaţii precum pieţe, oboare, târguri, curţile lăcaşelor de cult, peroanele gărilor, staţiile de autobuz, spații exterioare ale instituțiilor și autorităților publice, delfinariu, precum și în locurile în care se desfășoară spectacole în exterior, dar şi în orice loc unde se formează aglomerări de persoane, în exterior, pe domeniul public și nu se poate respecta distanțarea fizică recomandată de 2 metri.

De asemenea, în zonele de promenadă de pe litoral – faleze, piațete, parcuri de distracții și agrement purtarea măştii va fi obligatorie în intervalul orar 18:00 – 24:00.

  • interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nonalcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nonlcoolice, în intervalul orar 23:00-06:00, dacă în localitatea cu pricina crește numărul de noi cazuri.

Noile măsuri ar urma să intre în vigoare de la 1 august, autoritățile avertizând asupra unui nou set de norme restrictive, în cazul în care acestea nu sunt respectate și nu se observă o îmbunătățire a evoluției epidemiologice.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri