Companiile aeriene au început să opereze zboruri turistice cu aterizare pe același aeroport pentru a nu ține avioanele la sol

Unele companii aeriene sunt atât de disperate să reia cerul, încât oferă acum excursii turistice care încep și se termină în același aeroport. Biletele nu sunt ieftine, costă între 500 și 2.700 de dolari.

Transportatorul australian Qantas Airways a operat un zbor turistic sub numele de zborul Great Southern Land Scenic, care a decolat și a aterizat în Sydney, scrie jalopnik.com.

EVA Air, cu sediul în Taiwan, a efectuat zboruri tematice „Hello Kitty” dus-întors de la și către Taipei în august, relatează Bangkok Post. Și Singapore Airlines vrea să încerce conceptul.

Compania aeriană ANA din Japonia a operat în august un scurt zbor turistic de la Tokyo pe avioanele pe care le folosește în mod normal pe cursa Honolulu. Compania aeriană spune că 300 de pasageri „s-au bucurat de o experiență de stațiune hawaiană la aeroport și la bord”. O experiență de stațiune hawaiană într-un ... aeroport. Sună teribil și nu este nici pe departe la fel de plăcut ca atunci când ajungi în Hawaii.

Pe „Zborul către nicăieri” de 7 ore al companiei aeriene Qantas cele 134 de locuri la geam s-au vândut în 10 minute. Prețurile biletelor au variat de la 566 dolari la 2.734 dolari.

Citeste si:
Qatar Airways a reintrodus zborurile de la București
Qatar Airways a reintrodus...

Iată ce presupune călătoria Qantas, potrivit CNN:

„Este probabil cel mai rapid zbor din istoria Qantas. Oamenilor le este clar dor de călătorie și de experiența zborului. Dacă cererea rămâne mare, cu siguranță ne vom uita să facem mai multe dintre aceste zboruri pitorești în timp ce așteptăm cu toții deschiderea frontierelor”, a declarat Alan Joyce, CEO-ul companiei aeriene.

Zborul pitoresc de 7 ore va efectua o buclă uriașă în Queensland și Gold Coast, New South Wales și în alte zone mai îndepărtate ale țării.

De sus, călătorii ar trebui să poată vedea faimoasele atracții australiene, inclusiv portul Sydney și Marea Barieră de Corali. Avionul va efectua un zbor mic peste anumite repere, inclusiv Uluru și Bondi Beach. Zborul are și divertisment special la bord, inclusiv o vedetă surpriză.

Călătoria va avea loc pe un avion Qantas Boeing 787 Dreamliner, rezervat de obicei pentru călătorii intercontinentale pe continente. În acest moment, există foarte puține zboruri care operează către și din Australia din cauza restricțiilor de călătorie, iar flota internațională Qantas a fost oprită la sol.

Citeste si:
Bilete de avion: cum ai putea să îți recuperezi banii pe un zbor...
Bilete de avion anulate:...

Zborul Qantas este extraordinar, datorită prezenței unor obiective uimitoare precum Marea Barieră de Corali, un ecosistem delicat aflat în prezent sub amenințarea schimbărilor climatice, în timpul unui zbor poluant către „nicăieri”. Companiile aeriene reprezintă în prezent 5% din totalul încălzirii globale, potrivit BBC, iar această cotă va continua să crească odată cu numărul de zboruri.

Un zbor pe distanțe lungi poate produce la fel de mult dioxid de carbon ca și două mașini de familie care circulă 1 an.

Sursa foto: aapsky / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri