Unul dintre cele mai vizitate puncte de atracție istorică ale României, Castelul Peleș din Sinaia, va avea trei noi zone de interes: alei dedicate plimbărilor și drumețiilor, poteci pietruite pentru trasee de Mountain Bike, locuri de popas și belvedere cu o perspectivă frumoasă asupra Castelului Peleș, Pelișor, zonei Foișor, orașului Sinaia și până la crestele Munților Bucegi. Se vor pune în valoare peste 7 kilometri de alei și drumuri pietruite pentru a le prezenta turiștilor și iubitorilor de istorie.

Alteța Sa Regală Principesa Sofia a participat la workshop-ul „Analiza și documentarea proiectului de restaurare a peisajului istoric al Castelului Peleș” din Sinaia, unde o echipă de studenți ai USAMV, coordonată de Șef Lucrări Dr. Elisabeta Dobrescu, desfășoară proiectul cu ateliere de analiză, în perioada 21-27 septembrie, asupra vegetației (tăieri, dirijări).

În același timp, se vor face analize și cartări ale elementelor valoroase de peisaj (trasee istorice, puncte de belvedere, zone de repaus, repere istorice și de patrimoniu natural). Un loc aparte îl au studiile și analizele asupra biodiversității ecosistemului privind speciile vegetale, avifauna, insecte etc. în special în peisajul istoric din zona de legatură dintre Castelul Peleș și Vulpărie.

Castelul Peleş a fost construit la iniţiativa primului Rege al României, Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafaţă de 24 de km în anul 1874, an în care, din iniţiativa suveranului, comuna a primit numele de Sinaia.

Sursa foto: Facebook/Centrul InfoEuropa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri