Lista zonelor galbene a fost actualizată. Ce se întâmplă cu formularul online

Lista statelor aparținând zonelor galbene a fost modificată de către Institutul Național de Sănătate Publică. În plus, zborurilele către statele care încă se află în zona galbenă nu vor mai fi anulate, ci se vor putea desfășura cu condiția respectării carantinei. În acest sens, pentru evitarea aglomerației pe aeroporturi este de preferat completarea formularului de triaj epidemiologic înainte de îmbarcare.

În conformitate cu hotărârea CNSU 47/05.10.2020 și în vederea punerii în aplicare și respectării dispozițiilor ordinului comun al Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor/Ministerului Afacerilor Interne/Ministerului Sănătății nr. 1082/97/1112/2020, pentru a evita aglomerarea la zonele de trecere a frontierei de pe aeroporturile românești e recomandată completarea, înainte sau în timpul zborului, a formularului solicitat de către autoritatea de sănătate publică din România, în cazul în care originea călătoriei este într-un stat cu risc epidemiologic ridicat.
Vezi mai multe detalii în: DOCUMENT | Ce state ies de pe lista ZONELOR GALBENE

La debarcare, formularul completat va fi predat autorităților.

Totodată, toți pasagerii care sosesc din țările care se află pe lista galbenă vor intra în autoizolare pentru 14 zile. Această perioadă se poate reduce la 10 zile, doar dacă pasagerii solicită efectuarea un test COVID-19 în ziua a opta de carantinare, obținând astfel un rezultat negativ.

Citește și: Lista zonelor galbene a fost actualizată: FLUX NOU la Otopeni

Pasagerii care sosesc în România din țările aflate pe lista galbenă și care petrec pe teritoriul țării doar 3 zile (72 de ore) pot prezenta un certificat prin care să demonstreze ca în ultimele 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României au obținut un rezultat negativ la testul pentru COVID-19.

Pasagerii care vin dintr-o țară “verde”, dar trec în tranzit printr-o țară “galbenă, nu vor intra în carantină dacă aceștia demonstrează ca au fost doar in tranzit

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri