Comisar european: Zborurile din UE au scăzut cu 70% în octombrie

Numărul de zboruri din Uniunea Europeană înregistrat în luna octombrie a scăzut cu 70% faţă de numărul de zboruri efectuate în aceeaşi lună din anul trecut, a declarat, miercuri, comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

"În întreg sectorul de transporturi, dar în special în cel legat de aviaţie, pierderile sunt enorme. Noi am pus la dispoziţie măsuri de natură economică pentru ca statele membre să ajute aeroporturile şi companiile aeriene în materie de lichiditate, cu ajutor de stat, cu împrumuturi, în această perioadă. Cu toate acestea, acum cifrele sunt dramatice. Cifra la zi privind zborurile: sunt cu 70% mai puţine acum în octombrie decât erau anul trecut la aceeaşi dată. Asta arată ce pierderi economice masive există. Asta ar putea conduce la închiderea aeroporturilor, gărilor şi aşa mai departe, care nu se mai pot susţine din punct de vedere economic pentru că au prea puţini pasageri şi au pierderi", a afirmat Adina Vălean, la Digi 24 conform Agerpres.

Comisarul european pentru Transporturi a apreciat că ajutoarele financiare directe oferite de statele membre pentru companii sau aeroporturi reprezintă un preţ acceptabil pentru păstrarea minimei conectivităţi la nivel european.

"De aceea astăzi am recomandat statelor membre să asigure aşa-numita minimă conectivitate la nivel european, adică să ajute companiile, aeroporturile, pentru a fi deschise rutele. Trebuie să fie posibil pentru cei care au nevoie să călătorească, în viitor, chiar şi în aceste condiţii de criză, care au nevoie din motive personale, din motive de serviciu, lucrătorii în transporturi, personalul medical, să poată să aibă rute deschise pentru a se putea mişca dintr-un loc în altul la nivelul Uniunii Europene. Deci asta ar fi, să spune, o recomandare nouă pe care o facem, să se asigure o conectivitate minimală la nivelul Uniunii Europene, chiar cu preţul ajutorului financiar direct dat de statul-membru pentru a le ţine deschise şi pentru a avea măcar un număr restrâns de rute la dispoziţie", a menţionat Adina Vălean.

Reprezentanta Comisiei Europene a apreciat că aeroporturile ar trebui să introducă teste rapide de covid pentru călătorii depistaţi cu temperatură la îmbarcare.

Citeste si:
Noi numiri în cadrul STB. Cine este noul director general
Noi numiri în cadrul STB....

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri