Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a respins, luni, candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru transporturi, au declarat, pentru Agerpres, surse de la Bruxelles.

Impotriva candidaturii Rovanei Plumb au fost 13 voturi, iar in favoarea sa 7 voturi.

De asemenea, JURI a respins si candidatura comisarului european desemnat pentru vecinatate si politica de extindere, Laszlo Trocsanyi. Contra acestei candidaturi au votat 12 eurodeputati, iar pentru - noua.

Presedintele JURI, Lucy Nethsingha (grupul Renew Europe), ii va trimite o scrisoare presedintelui Parlamentului european, David Sassoli, in care va prezenta pozitia acestei comisii fata de candidatii Rovana Plumb si Laszlo Trocsanyi.

Comisia JURI recomandase joi ca procedura de validare sa fie suspendata in cazul Rovanei Plumb si al comisarului-desemnat pentru vecinatate si politica de extindere, Laszlo Trocsanyi. In privinta Rovanei Plumb, membrii JURI au considerat ca exista un conflict de interese din cauza unui imprumut pe care aceasta l-a contractat si a lipsei de claritate privind modul in care il va plati fara a compromite functia pentru care a fost propusa.

JURI poate suspenda audierile in comisiile specializate ale Parlamentului European in cazul comisarilor desemnati daca exista conflicte de interese dupa o evaluare a declaratiilor de avere ale acestora.

Rovana Plumb a fost desemnata comisar european pentru transporturi in viitoarea Comisie Europeana condusa de Ursula von der Leyen, iar audierea sa in comisiile europarlamentare Transport si Turism (TRAN) si Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara (ENVI) era prevazuta pentru 2 octombrie, de la ora locala 09:00 (07:00 GMT).

Citeste si: Rovana Plumb si-a achitat datoria de 800.000 de lei

Sursa foto: Agerpres / Liviu Sova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri