Ce spune PSD despre respingerea Rovanei Plumb: Consultarile anuntate de Klaus Iohannis, o forma de presiune

Purtatorul de cuvant al PSD, Valeriu Steriu, a declarat luni, pentru HotNews.ro, ca deciza comisiei JURI de a respinge definitiv candidatura Rovanei Plumb este una eminamente politica. Steriu sustine ca decizie este contrara regulamentului din Parlamentul European.

"Decizia Comisiei JURI este eminamente una politica. Este o decizie incorecta si contrara procedurii, pentru ca potentialul conflict de interese fusese stins definitiv prin scrisoareea trimisa azi de domna Rovana Plumb. Este o decizie politica si suntem convinsi ca la asta a contribuit din plin si Sigfried Muresan caruia se pare ca i s-a propus functia de comisar european", a declarat Valeriu Steriu, pentru HotNews.ro.

Intrebat de reporter cine i-ar fi promis postul de comisar european lui Sigfried Muresan, deputatul PSD a replicat: "Asta stie el mai bine, dar faptul ca Iohannis a anuntat consultarii pe tema numirii comisarului european chiar inaintea unei decizii a comisiei JURI, seamana cu o forma de presiune. A fost o iesire nereusita si chiar grabita a presedintelui", a mai spus Steriu.

Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a respins, luni, candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru transporturi. De asemenea, JURI a respins si candidatura comisarului european desemnat pentru vecinatate si politica de extindere, Laszlo Trocsanyi. Contra acestei candidaturi au votat 12 eurodeputati, iar pentru - noua.

Presedintele JURI, Lucy Nethsingha (grupul Renew Europe), ii va trimite o scrisoare presedintelui Parlamentului european, David Sassoli, in care va prezenta pozitia acestei comisii fata de candidatii Rovana Plumb si Laszlo Trocsanyi.

Citeste si:
Tinerii au 70.000 euro de la stat daca vor sa devina fermieri
Statul scoate din buzunar...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Agerpres / Simion Mechno

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri