Valabilitatea voucherelor de vacanţă, prelungită până la sfârşitul anului viitor

Valabilitatea voucherelor de vacanţă acordate în 2019 şi în 2020 a fost prelungită până la data de 31 decembrie 2021, potrivit unui act normativ aprobat de Executiv.

"Voucherele de vacanţă acordate în această perioadă care n-au putut fi utilizate ca urmare a măsurilor impuse de restricţii sanitare (...) vor putea fi utilizate până la sfârşitul anului viitor, până la 31 decembrie 2021, mai ales în contextul în care aşteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze", a afirmat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, citat de Agerpres.

Ajutor de 20% din pierderi pentru domeniul HoReCa

De asemenea, un proiect de ordonanţă de urgenţă ce prevede sprijinirea companiilor din domeniul HoReCa a fost adoptat în primă lectură, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, acesta precizând că propunerea din actul normativ este ca ajutorul de stat să fie de 20% din pierderile pe 2020, raportate la cifra de afaceri din anul anterior.

"Este o schemă de ajutor de stat discutată cu reprezentanţii mediului de afaceri, care urmează a fi notificată Comisiei Europene şi, după aprobarea Comisiei Europene, ordonanţa de urgenţă va fi adoptată în forma finală şi operaţionalizată. Este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa şi pentru agenţiile de turism în perioada aceasta", a spus şeful Cancelariei premierului.

Citeste si:
Ada Solomon vorbește despre filmul care a luat Ursul de Aur 2021
Producătoarea de film Ada...

Sursa foto: momondo.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri