Valabilitatea voucherelor de vacanţă acordate în 2019 şi în 2020 a fost prelungită până la data de 31 decembrie 2021, potrivit unui act normativ aprobat de Executiv.

"Voucherele de vacanţă acordate în această perioadă care n-au putut fi utilizate ca urmare a măsurilor impuse de restricţii sanitare (...) vor putea fi utilizate până la sfârşitul anului viitor, până la 31 decembrie 2021, mai ales în contextul în care aşteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze", a afirmat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, citat de Agerpres.

Ajutor de 20% din pierderi pentru domeniul HoReCa

De asemenea, un proiect de ordonanţă de urgenţă ce prevede sprijinirea companiilor din domeniul HoReCa a fost adoptat în primă lectură, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, acesta precizând că propunerea din actul normativ este ca ajutorul de stat să fie de 20% din pierderile pe 2020, raportate la cifra de afaceri din anul anterior.

"Este o schemă de ajutor de stat discutată cu reprezentanţii mediului de afaceri, care urmează a fi notificată Comisiei Europene şi, după aprobarea Comisiei Europene, ordonanţa de urgenţă va fi adoptată în forma finală şi operaţionalizată. Este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa şi pentru agenţiile de turism în perioada aceasta", a spus şeful Cancelariei premierului.

Sursa foto: momondo.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri