Interesul românilor pentru vacanța de iarnă pe plaje exotice a crescut cu 200% anul acesta, conform solicitărilor primite de agențiile de turism. Pentru că nu există restricții și sunt destinații sigure în care se poate ajunge, prin zbor direct, mii de români vor să-și petreacă vacanța dintre ani și începutul lui 2021 în Maldive și Republica Dominicană.

,,Am introdus primul charter România-Maldive la începutul lunii noiembrie, iar cererea ne-a depășit orice așteptări. Am suplimentat două zboruri în perioada Revelionului și am introdus încă 6 chartere în ianuarie și februarie. E foarte probabil să prelungim operarea până în luna martie, pentru a reuși să facem față tuturor solicitărilor. Estimăm o creștere pe final de an cu 25% a vânzărilor, în contextul în care interesul pentru Maldive e cu 200% mai mare decât în aceeași perioadă din 2019”, a spus Alexandru Mărginean, Manager General Karpaten Turism – Divizia Turism Extern.

Prețul mediu al unui sejur în perioada Revelionului este de 2.600 euro, iar în ianuarie tarifele pornesc de la 999 euro, cu un cost mediu de 1.600 euro de persoană. În acest preț, sunt incluse transportul cu avionul dus-întors, taxele de aeroport, transferul la hotel, cazarea și planul de mese alese de turist.

Punta Cana, charter accesibil românilor fără test COVID-19

Destinațiile exotice solicitate în mod tradițional în perioada ianuarie-februarie sunt Thailanda, Republica Dominicană, Maldive, Mauritius, Bali, Mexic, Cuba. Anul acesta, din cauza restricțiilor, multe dintre acestea sunt inaccesibile, astfel încât, în afară de Maldive, cele mai cerute vacanțe la început de 2021 sunt în Republica Dominicană.

,,Republica Dominicană este cea mai populară destinație din Caraibe și este potrivită tuturor categoriilor de turiști – atât cupluri, cât și familii sau seniori, cu atât mai mult cu cât oferim, în premieră, zbor direct operat de Gulliv Air. Vom introduce 7 chartere în perioada ianuarie – martie, iar de la finalul lui octombrie vom relua plecările săptămânale până la finalul anului. Costurile încep de la 1.099 Euro/ persoană și includ zbor direct din București, inclusiv taxe de aeroport, cazare 7 nopți în hotel de 4*, transferuri și asistență turistică în limba română. În acest moment, nu există restricții nici la sosire în Republica Dominicană și nici la întoarcerea în România, nefiind necesar nici testul COVID-19”, a spus Alexandru Mărginean, Manager General Karpaten Turism – Divizia Turism Extern.

În cazul în care, din cauza evoluției pandemiei, călătoriile rezervate nu vor fi posibile, agenția va rambursa integral costul vacanțelor sau le va reprograma la o dată ulterioară sau într-o altă destinație aleasă de turist. Prin achiziționarea asigurărilor medicale cu acoperire storno și extensie pentru evenimente cauzate de COVID-19, sumele achitate pentru rezervare pot fi recuperate inclusiv în cazul îmbolnăvirii sau a izolării în urma contactului cu o persoană infectată.

Karpaten Turism este una dintre cele mai mari agenţii turoperatoare din România, specializată în organizarea de pachete și servicii turistice complexe, atât pe plan local, cât și peste hotare. Fondată în anul 1996, Karpaten Turism a fost una dintre primele agenţii turoperatoare care s-a dedicat promovării atracţiilor turistice din România și atragerii de turiști străini, reușind de-a lungul timpului să devină lider de piaţă în organizarea de circuite, croaziere și sejururi.

Sursa foto: Karpaten Turism

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri