Voucherele de vacanţă în cuantum de 1.450 lei vor fi acordate şi anul viitor, însă vor fi emise doar în format electronic, se menţionează într-un proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), scrie Digi24.

Voucherele vor fi menținute cu scopul sprijinirii industriei ospitalității, puternic afectată de pandemie, se arată în nota de fundamentare.

„Măsura menţinerii acordării voucherelor de vacanţă în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2021 (...) va sprijini industria ospitalităţii puternic afectată de efectele pandemiei Covid-19, în sensul recuperării pierderilor suferite ca urmare a suspendării activităţii structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi/sau alimentaţie publică sau a restrângerii circulaţiei persoanelor în anumite zone cu grad de infectare ridicat", se menţionează în nota de fundamentare.

Voucherele de vacanță sunt destinate acoperirii cheltuielilor cu servicii turistice, de cazare, de masă și/sau de recuperare a capacității de muncă. Ele pot fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor cu servicii de călătorie și/sau de divertisment, dacă se regăsesc într-un pachet turistic.

Voucherele se folosesc doar pentru servicii turistice în România.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri