Obligativitatea de a prezenta un test negativ pentru COVID-19 pentru călătorii care intră în Marea Britanie, ce urma să intre în vigoare pe 15 ianuarie, dimineaţă, a fost amânată pentru 18 ianuarie, a informat ministrul transporturilor, Grant Shapps, pe contul său de Twitter, relatează Agerpres.

Acest test se aplică şi cetăţenilor britanici şi va trebui să fie efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie.

Săptămâna trecută, ministrul Shapps a informat că pasagerii care vin în Marea Britanie, cu avionul, cu trenul sau pe mare trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19 începând cu 15 ianuarie, orele 04:00, însă măsura a fost amânată până pe 18 ianuarie.

Călătorii vor prezenta testul negativ companiei aeriene sau feroviare, dacă vin cu trenul, înainte de îmbarcare, în timp ce personalul de frontieră va verifica în mod aleatoriu la punctele de trecere îndeplinirea acestei măsuri.

Ce amendă primesc cei care nu prezintă testul

Cei care nu respectă această cerinţă sunt pasibili unei amenzi de 550 de lire (560 de euro).

Pasagerii, chiar dacă dispun de acest test negativ, vor trebui să stea în carantină timp de 10 zile.

Rezultatele testului COVID-19 vor putea fi tipărite pe hârtie sau prezentate pe e-mail sau SMS pe telefonul mobil, în limbile engleză, spaniolă sau franceză.

Scoția urmează să adopte aceeași măsură

Scoţia este pe cale să adopte o măsură similară pentru zborurile internaţionale, în timp ce Ţara Galilor şi Irlanda de Nord vor face anunţuri pe această temă în următoarele zile.

Marea Britanie a înregistrat 1.564 noi decese provocate de noul coronavirus pe 13 ianuarie, cel mai mare număr înregistrat într-o singură zi de la începerea pandemiei, precum şi 47.425 noi contagieri.

În total, 84.767 de persoane au murit de COVID-19 până în prezent în Marea Britanie.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri