Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, are un nou consiliu de administrație și un nou director general, a anunţat pe Facebook ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

"Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a avut pierderi de 120 de milioane de lei anul trecut. Desigur, pandemia a afectat major veniturile companiei, dar măsurile necesare de reducere a costurilor nu au fost aplicate. În condiţiile unei reduceri a traficului şi veniturilor cu 70%, s-au acordat prime salariale de milioane de lei în 2020. Recent, au apărut în spaţiul public o serie de fotografii care arătau starea deplorabilă a interiorului clădirii. I-am cerut noului director general Cosmin Peşteşan să se ocupe cu prioritate de aceste aspecte care ne fac de ruşine principala poartă de intrare aeriană în ţară", spune Drulă.

Potrivit acestuia, în noul Consiliu de Administraţie membrii sunt atât specialişti în aviaţie, cât şi oameni cu profil solid în business, finanţe şi audit.

"Prioritar pentru ei este un plan solid de dezvoltare şi finanţare a aeroportului, a noului terminal modern, care să aibă infrastructuri feroviare şi rutiere de sec. 21 integrate. Ne ţinem de promisiuni şi continuăm să ridicăm standardele în privinţa managementului companiilor de stat", a adăugat şeful de la Transporturi.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu. Fondul Proprietatea este acţionar minoritar care deţine 20% din acţiunile companiei.

Aeroportul Internațional Henri Coandă București (AIHCB) a primit Certificatul de Acreditare pe linie de sănătate și siguranță din partea Consiliului Internațional al Aeroporturilor (Airport Council International – ACI World). Acreditarea s-a efectuat în urma evaluării în detaliu a măsurilor luate, pe linie de sănătate și siguranță pentru pasageri și angajați, pe AIHCB.

În contextul pandemiei de COVID 19, CN Aeroporturi București a implementat, pe aeroporturile pe care le gestionează, toate măsurile prevăzute în cerințele legale și reglementările naționale și internaționale, dar și recomandările venite din partea organismelor aviației civile internaționale. Totodată, CNAB a solicitat acreditarea acestor măsuri, pe linie de sănătate și siguranță a pasagerilor, din partea ACI World, pentru AIHCB.

În vederea acreditării AIHCB în cadrul programului Airport Health Accreditation, au fost evaluate măsurile de protecție luate în terminalul de pasageri, în zonele publice, dar și în toate punctele de interacțiune cu pasagerii – check-in, control de securitate, control de frontieră și vamal, îmbarcare/debarcare, recuperare bagaje.

Sursa foto: Aeroporturi București

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri