Compania Nationala de Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a programat pentru perioada urmatoare mai multe lucrari de reparatii si intretinere, care vor incepe din 12 aprilie si presupun repararea dalelor de beton degradate de la platforma 1 si a cailor de rulare aferente; lucrari de intretinere a stratului de uzura la caile de rulare, inclusiv asternerea unui nou strat asfaltic; lucrari pentru operationalizarea balizajului luminos CAT III A la pista 2, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Transporturilor, dupa ce, vineri, o parte din pista s-a dislocat la decolarea unui avion.

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a solicitat conducerii Companiei Nationale de Aeroporturi Bucuresti (CNAB) un grafic clar al lucrarilor pentru modernizarea pistei 1 a Aeroportului International “Henri Coanda” Bucuresti (AIHCB) si interventii la pista 2 pentru ca aceasta sa devina operationala pe intreaga lungime (3500 m).

Interventiile CNAB pe Aeroportul Otopeni se vor face in etape, pentru ca operarea zborurilor pe aeroportul sa fie cat mai putin afectata, precizeaza MT.

Ministerul informeaza ca pana în prezent a fost inlocuita suprafata de rulare a pistei 1 a aeroportul Henri Coanda in proportie de 80%.

O bucata din pista de aterizare-decolare a Aeroportului Otopeni s-a disclocat, vineri, 30 martie, dupa ce o aeronava a decolat, potrivit Asociatiei Pro Infrastructura, care avertizeaza ca starea dezastruoasa a pistelor pune in pericol siguranta pasagerilor si a avioanelor.

Citeste si:
Aeroportul Baneasa va fi redeschis in mai 2020
Aeroportul Baneasa va fi...

Sursa foto: aapsky/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Marile proiecte de infrastructura din 2019: trenuri si aeroporturi
Setari Cookie-uri