Pandemia schimbă regulile: Mai puține ghișee și porți de îmbarcare pe Aeroportul Otopeni, din cauza traficului redus

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) anunțat că adapatează infrastructura de termina, în conformitate cu traficul mai redus de pe Aeriportul Otopeni, din cauza pandemiei de COVID-19.

Pandemia de COVID-19 a afectat grav traficul aerian, în special pe cel internațional, acesta situându-se în prezent la aproximativ 15-20% din normalul acestei perioade. În aceste condiții, și traficul pe aeroporturile din București cunoaște un trend descendent similar.

În acest context, CN Aeroporturi București (CNAB) a analizat posibilitățile de operare la Aeroportul Henri Coandă, cu o infrastructură de terminal adaptată valorilor actuale de trafic. Măsurile au în vedere atât eficientizarea activității aeroportuare prin exploatarea rațională a resurselor disponibile, cât și îmbunătățirea calității serviciilor oferite pasagerilor și a creșterii siguranței sanitare.

Câte ghișee pentru check-in vor mai rămâne deschise

Astfel, pentru procesarea pasagerilor pe fluxul de Plecări, vor fi deschise numai 52 de ghișee check-in (de la 53 la 104) amplasate în zona nouă a terminalului, iar zona aferentă ghișeelor 1-52 va fi amenajată ca zonă de așteptare dotată cu banchete, unde pasagerii și însoțitorii acestora pot aștepta începerea operațiunilor pentru zborul dorit.

Același principiul al utilizării eficiente și flexibile a resurselor, coroborat cu cel al siguranței sanitare va fi aplicat și în zona de îmbarcare care va funcționa cu un număr redus de porți de îmbarcare proporțional cu valorile de trafic, respectiv cu 14 porți de îmbarcare pentru zboruri internaționale (cu o reducere de 40% a capacității de procesare aferentă burdufurilor de îmbarcare/debarcare și cu o reducere de 40% a capacității de procesare pentru zborurile cu aeronave parcate pe platformă).

Măsurile vor intra în vigoare începând cu data de 16 februarie 2021, de la ora 08.00 și se vor menține până la înregistrarea unei creșteri semnificative a numărului de pasageri și de mișcări aeronave.

Sursa foto: Facebook/ Bucharest Airports

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri