Călătorii străini care atestă că sunt vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă cu unul dintre vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Janssen, precum şi cu vaccinurile chinezeşti Sinopharm şi Sinovac-Coronavac, vor putea intra fără restricţii în Spania începând de pe 7 iunie, cu condiţia să fi trecut cel puţin 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin (sau doza unică în cazul vaccinului Janssen).

De această facilitate nu pot beneficia persoanele care vin din India, Africa de Sud şi Brazilia, ţări cu răspândire accentuată a noilor variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, potrivit Agerpres.

Deşi neaprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), vaccinurile chinezeşti vor fi acceptate de autorităţile spaniole datorită administrării semnificative a acestora în America Latină şi Orientul Mijlociu.

Această relaxare a restricţiilor pentru intrarea în Spania - ce va fi detaliată printr-un ordin pe care ministerele Sănătăţii şi de Interne îl vor publica sâmbătă - este determinată de dorinţa guvernului de la Madrid de a relansa turismul, o sursă importantă de venituri pentru Spania, ţară care în primele patru luni ale acestui an a pierdut circa 20 de milioane de turişti.

Tot de luni Spania va începe implementarea într-o perioadă de probă a certificatului sanitar european, care ar trebui să devină aplicabil la nivelul Uniunii Europene de la 1 iulie. Acest document, în format digital sau tipărit şi prevăzut cu un cod QR, va atesta vaccinarea anti-COVID-19, testarea negativă sau imunizarea după o infectare anterioară.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri