Investiţii de 100 milioane euro în turismul românesc, în următorii 2 ani, în Transilvania

Fundația Pro Economica Alapítvány va investi în următoarea perioadă circa 44 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, în mai multe proiecte turistice din Transilvania. Printr-un proces de selecție de proiecte, au fost deja alese și aprobate 11 proiecte de dezvoltare turistică, respectiv hoteluri de minimum 4 stele și facilități turistice suplimentare. Conform estimărilor inițiale, aceste proiecte vor genera aproximativ 500 de noi locuri de muncă şi investiţii totale de aproximativ 100 milioane de euro.

Dezvoltare economică în trei pași pentru Transilvania: producție – procesare - desfacere

ProEconomica urmărește crearea unui lanț auto-sustenabil în agricultură și stimularea a trei domenii interdependente: turism, agricultură și comerț. Asfel, obiectivul Fundației Pro Economica este de a asigura o dezvoltare economică sustenabilă a regiunii Transilvaniei, printr-un plan în trei etape. Acesta a presupus mai întâi finanțarea unor mici ferme de producție agricolă, apoi finanțarea unor facilități de prelucrare și procesare a materiilor prime și, în final, finanțarea unor investiții din zona turismului care să încheie acest lanț de producție, procesare și desfacere prin integrarea serviciilor și produselor locale în oferta lor turistică.

”În contextul în care România continuă să importe foarte multe produse procesate, este important să existe un sprijin susținut la adresa producătorilor locali și a comunității, începând de la ferme, facilități de producție și terminând cu hotelurile și infrastructura turistică”, a declarat Monika Kozma, Director Executiv Fundația Pro Economica.

11 noi hoteluri în Transilvania și 500 de locuri noi de muncă

Din cele peste 100 de proiecte revizuite de echipa Pro Economica, 50 reprezintă investiții în derulare sub forma unor ferme și facilități de procesare agricolă și 11 reprezintă hoteluri de 4 si 5 stele, care urmează să fie construite în județele Mureș, Harghita și Covasna. Aceste 11 hoteluri vor genera aproape 500 de locuri noi de muncă și totalizează aproximativ 700 de camere de cazare.

Citeste si:
METEO | Sfârșitul lui aprilie o să vină cu mai multe ploi și vreme...
METEO | Sfârșitul lui aprilie...

Printre proiectele finanțate se numără și un complex cu 20 de apartamente din Vârșag, din județul Harghita, precum și un hotel cu 115 de camere, construit în Târgu Mureș. Facilitățile acestor cazări includ și centre SPA, tratamente balneare, pistă de bob, pârtie de schi, acces cu avion privat.

Mai mult decât atât, sprijinul financiar de aproape 44 de milioane de euro a Fundației Pro Economica Alapítvány, ce reprezintă doar 50% din investiția totală care urmează să se realizeze în zonă, înseamnă un pas important pentru turismul regional, mai ales în condițiile în care întreaga industrie a suferit pierderi uriașe de pe urma restricțiilor impuse de pandemie în ultimul an.

Fundația Pro Economica Alapítvány este o organizație care are ca obiectiv principal îmbunătăţirea nivelului de trai al familiilor din România, dezvoltarea condiţiilor de viaţă economică, socială, culturală şi religioasă, bazată pe cercetări ştiinţifice şi tehnice. Scopul programelor demarate de către Fundație este de a crea un climat economic prielnic dezvoltării afacerilor loacale, prin păstrarea tradițiilor și valorilor din regiune.

Citeste si:
Florin Cîțu: Nu creștem taxele, nu introducem taxe noi
Florin Cîțu: Nu creștem...
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri