Încetinirea pandemiei la nivel național și debutul celei de-a doua etape de relaxare a îndemnat din ce în ce mai mulți români să meargă în vacanțe. O parte dintre ei a trecut granița către Bulgaria sau Grecia, iar o altă parte a ales să își petreacă vacanța pe litoralul românesc, unde nu e necesar test COVID negativ sau adeverință de vaccinare și unde, să nu uităm, au fost efectuate recent lucrări de lărgire a plajelor.

”Avem foarte multe solicitări, care se concretizează în rezervări. De altfel, în ultimele trei săptămâni, am depășit zilnic nivelul atins în aceeași perioadă în anul 2019, considerat cel mai bun din turismul autohton”, au declarat reprezentanției touroperatorului Litoralulromânesc.ro, pentru wall-street.ro.

Mamaia și Eforie Nord sunt cele mai populare stațiuni, iar valoarea medie a unui sejur atinge 2.000 de lei. În plus, românii aleg să petreacă pe malul Mării Negre în jur de patru sau cinci zile.

”Sunt și pachete care costă 1.500 de lei sau, în cazul celor cu all inclusive - 3.000 până la 4.000 lei. Hotelurile cu all inclusive sunt și cele mai căutate, iar pe anumite intervale de timp, nici nu mai există disponibilitate”, mai spun reprezentanții agenției.

Oferte pe litoralul românesc

În prezent, Litoralulromânesc.ro precizează că există rezervări chiar și pentru septembrie, în proporție de 30%. Turiștii români s-au obișnuit ca sezonul estival să se întindă până la finalul acestei luni. În plus, aceștia pot beneficia și de tarife speciale, având în vedere perioada.

În ceea ce privește ofertele, cei de la Litoralulromânesc.ro au pregătit reduceri și pentru sărbătoarea Rusaliilor, de pe 21 iunie, când românii beneficiază de o zi liberă.

Oferta constă într-un pachet de trei nopți de cazare în weekendul prelungit costă de la 225 lei/camera.

”În continuare, avem foarte mulți turiști care adaugă în pachetul turistic asigurarea storno cu acoperire COVID-19, un produs pe care Litoralulromanesc.ro l-a creat anul trecut, în premieră pentru turismul intern, pentru a veni în întâmpinarea românilor care doresc să călătorească la Marea Neagră. Dar, putem spune că, spre deosebire de lunile ianuarie-februarie, numărul celor care includ în pachet și această asigurare a mai scăzut. De aici tragem concluzia că sunt persoane care s-au mai relaxat în privința pandemiei, mai ales pe fondul campaniei de vaccinare și a scăderii numărului de cazuri de îmbolnăvire”, a mai declarat agenția.

All inclusive în pandemie, pe plajele din România

Românilor le plac lucruri ieftine sau gratis și bune, de aceea tendința acestora în materie de vacanțe este all-inclusive-ul. În plus, în acest sistem, mâncare e o grijă în minus.

Ei bine, în pandemie, regulile s-au schimbat, iar îmbulzeala din fața meselor întinse la micul-dejun, prânz sau cină a trebuit să fie domolită.

În acest context, hotelierii români s-au adaptat vremurilor și au fost atenți la ceea ce au făcut și țările din apropiere, vizitate des de români. Prin urmare, la fel ca anul trecut, mesele sunt în sistem bufet suedez, dar cu servire asistată de către personal. Astfel, turiștii indică ospătarilor ce anume vor să aibă pe farfurie, iar aceștia îi servesc ori de câte ori doresc.

În Grecia, spre exemplu, acest sistem a fost desființat, iar turiștii se pot servi singuri, purtând mască de protecție și mănuși de unică folosință.

În ceea ce privește intrarea la spa, în cazul hotelurilor care dețin și această facilitate, accesul se face pe bază de programare.

Cât despre prezentarea unui test negativ COVID-19, a dovezii trecerii prin boală sau a adeverinței de vaccinare, reprezentanții Litoralulromânesc.ro precizează că nu s-a pus în discuție niciun moment și nici nu va exista inițiativa de a cere test negativ sau dovada vaccinării celor care vin în vacanță pe plajele din țara noastră.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri