Grupul City Grill a achiziționat 49% din Maison des Crêpes și din Aubergine. În plus, Dragoș Petrescu, fondatorul Grupului, a precizat că intenționează să mai deschidă o locație Aubergine în Centrul Vechi.

City Grill, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe pia­ţa restaurantelor din Ro­mâ­nia, a preluat pa­che­te mino­ri­tare (49%) în do­uă afaceri din do­me­niul restauran­te­lor, mai exact în cadrul Maison des Crêpes şi din Auber­gine. Investiţia totală este de 1 milion de euro, scrie tophospitality.ro.

”Am adus în grup două branduri noi, am cumpărat 49% din Maison des Crêpes şi din Aubergine. După deschiderea din mai a sectorului HoReCa, vânzările grupului au ajuns undeva la 70% faţă de nivelul etalon din 2019”, a precizat Dragoș Petrescu.

Sursa Foto: Maison des Crêpes/ Facebook

Pentru Maison des Crêpes, care are în prezent cinci localuri deţi­nu­te de fondatorul Valentin Stru­ga­ru, pla­nul este de dezvoltare rapidă în franciză.

„Vrem 30 de res­taurante în trei ani, cu o medie de zece unităţi pe an. Pentru un astfel de local e ne­voie de o investiţie de 30.000-50.000 de euro, fiind vorba de o bu­că­tărie sim­plă, bazată pe clă­tite, atât dulci, cât şi să­ra­te. Comparativ, un restau­rant City Grill costă 200.000-300.000 de euro pentru a fi des­chis“, spune Dragoş Petrescu, fonda­to­rul gru­pului City Grill.

Sursa Foto: Agerpres.ro

Pentru a prelua 49% din brandul Maison des Crêpes, grupul City Grill a plătit 500.000 de euro, sumă ce include şi cashout-ul antreprenorului şi suma necesară investiţiilor iniţiale în procesul de francizare.

Aceeaşi sumă a fost necesară pentru aducerea Aubergine în grup.

Sursa Foto: Aubergine Healthy Food/ Facebook

Sub acest brand există un singur restaurant, în centrul istoric al Bucureştiului, fondat şi condus şi acum de antreprenorul Ronen Mery.

Sursa foto: City Grill

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri