Chiar și pe timp de pandemie, românii nu și-au pierdut apetitul pentru vacanțe în străinătate, iar acest lucru este reflectat de cererea de valută de călătorie, arată datele Tavex România. Cele mai bine vândute sunt lirele egiptene, turcești și leva, în perioada următoare fiind așteptată o creștere a cererii de monede locale pentru Europa Centrală și de Est. Deja, de o lună de zile se observă o cerere crescută pentru Kuna, moneda locală din Croația.

În medie, românii au alocat un buget de 2.000-3.000 lei pentru achiziționarea de valută de călătorie, iar cea mai mare sumă schimbată de către un client a fost de 10.000 lei.

„Cea mai mare cerere a fost de lire egiptene, turcești și leva, trend care se păstrează în continuare ridicat, mai ales că abia acum a început oficial sezonul vacanțelor și numeroase țări și-au deschis granițele și au relaxat măsurile anti-Covid19. Estimăm că cererea de valută de călătorie se va tripla până la finalul acestui an, comparativ cu anul 2020. Cea mai inedită solicitare de schimb valutar a venit din partea unui client care călătorea în Indonesia și avea nevoie de IDR – rupia indoneziană”, spune Dimo Stefanov, country manager Tavex România.

Ce allte monede mai cer românii

Cererile de schimb valutar au vizat și monedele locale Rufyia maldiviană și shillingul tanzanian , Zanzibar și Maldive fiind printre cele mai apreciate și căutate de destinații de vacanță de către români în perioada pandemiei.

„Lucrăm cu peste 55 de valute diferite, de la clasicele valute euro și dolar până la monede „exotice” precum randul sud african sau wonul sud coreean. Totodată, putem furniza, la cerere, orice tip valută de care clienții noștri ar avea nevoie. De la intrarea pe piața din România, am deservit peste 200.000 clienți, iar estimările pentru 2021 sunt ca numărul acestora să crească cu 100%”, explică Dimo Stefanov, country manager Tavex România.

Tavex Group a fost fondat în 1991 și s-a impus pe piața metalelor prețioase și schimburi valutare în Europa de Nord, deservind circa 2 milioane de clienți anual. Prin intermediul webshop-ului, Tavex este disponibil non-stop, atât pentru schimburi valutare, cât și tranzacții cu aur fizic. În România, Tavex a deschis prima reprezentanță la finalul anului 2019 și are trei birouri în București. La nivel internațional, grupul Tavex este prezent în 10 țări și are o echipă de peste 250 de angajați specializați, care pot oferi detalii despre metale prețioase și valute.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri