Revista de cultură și divertisment Time Out a realizat topul de anul acesta al celor mai cool orașe din lume în care să trăiești. Cei care au realizat clasamentul au ținut cont de feedback-ul venit din partea a 30.000 de locuitori din întreaga lume.

După aproape doi ani de pandemie, realizatorii topului au ținut cont, de această dată și proiectele comunitare, de spațiile verzi care se regăsesc în orașe, precum și de sustenabilitatea fiecărui oraș.

„Am urmărit orașele care nu se gândesc doar la momentul prezent, ci și la viitor și la cei care fac viața mai bună atât pentru noi, cât și pentru nepoții noștri”, au spus realizatorii studiului, potrivit euronews.com.

Iată primele 10 orașe.

10. Tokyo, Japonia

În ultimele 18 luni, orașul a făcut investiții uriașe în noi locuri și atracții pentru localnici și vizitatori. Una dintre investițiile recente sunt și „toaletele publice de designer” - băi de ultimă generație făcute să arate ca niște instalații de artă.

Retail jobs

TokyoFoto: Unsplash

9. Porto, Portugalia

O mare parte din oraș a fost transformată în zonă pietonală și s-au adăugat mai multe infrastructuri pentru ciclism, dar și pentru grădini comunitare care prind viață pentru a oferi rezidenților un spațiu în aer liber de care să se poată bucura la maximum. Totodată, un plus vine și de la faimoșii artiști graffiti din Porto au lucrat din greu să înfrumusețeze străzile orașului.

PortoFoto: Unsplash

8. Tel Aviv, Israel

Tel Aviv și-a găsit un loc binemeritat în acest top, fiind cunoscut ca fiind un oraș care nu se oprește niciodată, nici pe timp de noapte. Desigur, pandemia a închis pentru perioade mai lungi anumite activități din oraș care desfășurau în mod tradițional noaptea.

Citeste si:
Varianta Omicron, în Olanda înaintea zborurilor sosite din Africa...
Varianta Omicron, detectată...

Tel AvivFoto: Unsplash

Când Tel Aviv este complet deschis, găzduiește numeroase restaurante vegane și o viață de noapte plină de viață. Să nu uităm că au existat spații precum Dizengoff Square și Park HaMesila, care au găzduit picnicuri, concerte, proiecții și discuții în timp ce spațiile interioare au rămas închise.

7. Praga, Cehia

Cunoscut sub numele de „Orașul de Aur”, este plin de hotspoturi turistice, inclusiv Podul Carol și Piața Orașului Vechi. În arondismentul Praga 6, există o mulțime de locuri de joacă pe tot parcursul anului pentru activități în aer liber, ceea ce a făcut ca blocarea să fie mai suportabilă pentru locuitorii zonei.

PragaFoto: Pexels

Citeste si:
Coronavirus: Primăria din San Francisco îşi obligă angajaţii să se...
Coronavirus: Primăria din San...

6. Montreal, Canada

Montreal și Canada, în ansamblu, sunt cunoscute pentru oamenii săi prietenoși, care s-au unit și s-au ajutat ca nimeni alții. Orașul este renumit pentru spiritul comunitar.

MontrealFoto: Unsplash

Când a fost întrebat ce lucru ar putea învăța alte orașe de la Montreal, rezidentul și jurnalistul Time Out JP Karwacki a spus: „Ambiția de a merge înainte cu o multitudine de proiecte ecologice inovatoare, cum ar fi planurile de interzicere a materialelor plastice de unică folosință și transformarea bulevardelor din centrul orașului în păduri urbane"

5. New York, SUA

Infamul New York, New York a fost votat ca fiind „cel mai rezistent” dintre toate orașele din America de Nord, în urma pandemiei de COVID-19. Nu cred că este nevoie să prezentăm toate motivele la un loc pentru care merită să vizitezi cea mai iconică junglă de beton din lume pentru că se cunosc deja.

New YorkFoto: Pexels

Ce putem spune este că orașul găzduiește în continuare un sistem de restaurante deschise, care au transformat din străzile în spații sociale vibrante. Mai mult, campaniile de vaccinare au fost destul de populare aici, ceea ce i-a încurajat pe oameni să vadă mai mult luminița care prevestește sfârșitul pandemiei.

4. Copenhaga, Danemarca

Danemarca este cunoscută de mult timp ca una dintre cele mai fericite țări din lume. Împreună cu calitatea înaltă a vieții și inițiativele care promovează un oraș verde, Copenhaga își merită cu siguranță locul în acest clasament.

CopenhagaFoto: Pexels

În sondajul realizat de Time Out, 66% dintre locuitori și-au catalogat orașul ca fiind „relaxant”.

3. Manchester, Marea Britanie

Al doilea oraș al Marii Britanii a învins capitala țării în clasamentul din acest an pentru cultura sa animată și spiritul comunitar.

În timpul pandemiei, companiile mici, cum ar fi Result CIC, au oferit asistență medicală gratuită lucrătorilor din prima linie, iar pubul Eagle and Child a oferit 4.500 de mese gratuite celor vulnerabili.

ManchesterFoto: Unsplash

Dintre toate orașele implicate în sondaj, acesta a fost votat ca fiind un oraș de top la categoriile: „viață de noapte”, „creativitate”, „spirit comunitar”, „prietenie” și „cunoaștere a vecinilor”.

2. Amsterdam, Olanda

Un oraș centrat pe cultura sa unică și viața socială, Amsterdam a suferit grav când a carantinat din cauza pandemiei de COVID-19. Conform studiului Time Out, totuși, timpul a fost petrecut cu înțelepciune.

AmsterdamFoto: Pexels

Rezultatele afirmă că Amsterdamul s-a „concentrat spre a găsi o frumusețe care să pornească din interior, axată mai mult pe istorie și spirit comunitar interior și mai puțin pe coffeeshop-uri și bordeluri.

1. San Francisco, SUA

Pe prima poziție și-a făcut loc San Francisco, celebrul oraș de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii, cunoscut pentru pozițiile ferme pe care le-a adoptat pentru a combate răspândirea infecțiilor cu COVID-19, pentru a-și păstra comunitatea în siguranță.

San FranciscoFoto: Pexels

„SF New Deal” a fost un plan conceput pentru a-i ajuta pe cei în nevoie, punându-i pe bucătarii din oraș să gătească pentru cei vulnerabili. Totodată, numeroasele parcuri din San Francisco au fost deseori văzute ca o recompensă pentru oamenii care au stat mult în case și care s-au putut bucura afara de spații verzi și aerisite. Bineînțeles, și vremea bună de pe tot parcursul anului a contribuit la menținerea spiritului ridicat.

Sursa foto: Pexels
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri