Emiratele Arabe Unite, Mexic, Maldive, Tanzania şi Thailanda se află în topul preferinţelor în materie de vacanţe de iarnă pentru români, arată un sondaj publicat de către o agenţie online de turism.

Potrivit datelor eSky, destinaţiile de călătorie ale românilor s-au schimbat faţă de iarna trecută, astfel că Thailanda a fost înlocuită cu Tanzania şi Mexic, dar a revenit în Top 5.

"Turiştii români rezervă acum zboruri către destinaţii pe care le cunosc bine şi care s-au dovedit de succes în sezonul de iarnă al anului trecut. Emiratele Arabe Unite se situează pe primul loc, românii fiind foarte probabil să rezerve zboruri către Dubai, Abu Dhabi şi Ras-al Khaimah, care anul acesta se bucură pentru prima dată de un mare interes. Următoarea în clasament este Mexic - o destinaţie extrem de populară printre români iarna trecută. În mod tradiţional, sunt rezervate zboruri către Cancun, oraş situat pe coasta Mării Caraibelor. Locurile trei şi patru în clasament sunt ocupate de Maldive şi Tanzania (Zanzibar). Următoarea pe listă este Thailanda, o destinaţie foarte căutată înainte de pandemie. Astăzi, turiştii pot zbura către cel mai popular oraş de vacanţă din Thailanda - Phuket, iar pe lângă acesta, provinciile Surat Thani, Krabi şi Phang Nga pot fi, de asemenea, vizitate. Trebuie remarcat că pentru moment Thailanda permite intrarea doar persoanelor vaccinate", se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte tarifele practicate de către companiile aeriene, acestea s-au menţinut la acelaşi nivel ca anul trecut.

Astfel, în prezent, biletele de avion dus-întors către Emiratele Arabe Unite pot fi achiziţionate la un preţ de 100 de euro, în timp ce către Cancun (Mexic) preţul ajunge la aproximativ 505 euro, dus-întors, iar pentru călătoria către insula tanzaniană Zanzibar tariful este de 550 euro (dus-întors).

De asemenea, când vine vorba de Thailanda, pentru o călătorie dus-întors în Bangkok românii trebuie să scoată din buzunar aproximativ 770 de euro. Pe de altă parte, biletele pentru Phuket pornesc de la 550 de euro, iar pentru o vacanţă în Maldive, cele mai ieftine bilete pot fi achiziţionate la un preţ de 560 de euro (dus-întors).

eSky Group este o agenţie de turism online (OTA), membru al grupului de agenţi din cadrul International Air Transport Association (IATA), bazată pe tehnologie avansată, ce oferă servicii în mai mult de 50 de pieţe la nivel global.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri