Compania Lufthansa iese în evidență pe piața transportului aerian comercial readucând în flota sa vestitul avion Airbus A380 superjumbo. Acesta este cel mai mare avion de acest tip din categoria sa cu excepția Antonov An-225, din care însă nu s-a produs decât un singur exemplar, și acesta distrus în urma bombardamentelor de la Kiev.

Astfel, Lufthansa a anunțat într-un comunicat oficial faptul că prin această mișcare răspunde, practic, solicitărilor tot mai mari pentru transport ale pasagerilor, conform CNN.

Retragerea acestui tip de avion a fost cauzată, conform companiei, de pandemia Covid-19, dar și de costurile mari de operare, care nu se mai justificau în contextul restricțiilor impuse.

Lufthansa a vândut 6 exemplare Airbus A380 superjumbo în ultimii ani, în acest moment deținând alte 8 aparate de acest tip. Este neclar, până în acest moment, pe ce rute vor zbura acestea.

Avionul oferă scaune pentru 525 de persoane într-o configurație tipică sau până la 853 de persoane într-o configurație de clasă economică, conform Wikipedia.

Cabina modelului A380-800 asigură 550 de metri pătrați de spațiu util, cu 40% mai mult decât cel mai mare transportator aerian actual, Boeing 747-800, conform aceleiași surse.

Sursa foto: Shutterstock / Cyril Hou

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri