Haosul și perturbările în călătoriile aeriene din întreaga lume ar putea dura până la sfârșitul anului 2023, spune CEO-ul aeroportului Heathrow din Londra, potrivit Business Insider.

Întârzierile și întreruperile înregistrate la zboruri, pe fondul actualului val de călătorii post-pandemie ar putea dura pentru încă 18 luni, spune CEO-ul unuia dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa.

Nu se va găsi o soluție rapidă. Este foarte posibil să avem încă o vară cu astfel de probleme. Va dura între 12 și 18 luni și asta nu va fi doar pe Heathrow”, a declarat John Holland-Kaye, CEO al Aeroportului Heathrow.

Citește și: 5 sfaturi pentru cei care vor să zboare cu avionul în această perioadă de la FlightClaim

Companiile aeriene trebuie încă să angajeze mai mult personal pentru a face față creșterii cererii de călătorii și că limita zilnică de pasageri impusă de Heathrow ar putea rămâne în vigoare până în vara viitoare, a mai precizat acesta.

Doar în primele 2 săptămâni ale lunii iulie, în Europa au fost anulate peste 5.400 de zboruri. Iar pentru august deja s-au anunțat peste 16.000 de anulări doar la zborurile de pe continentul nostru. La aceastea se adaugă un număr record de întârzieri pentru o industrie a aviației care încă se recuperează din valuri de concedieri din cauza pandemiei.

Directorul general al Aeroportului Heathrow susține că firmele aeriene sunt responsabile pentru angajarea personalului la sol, cum ar fi manipulatorii de bagaje, operatorii de poduri aeriene și personalul care să proceseze înregistrările. Oficialul a estimat că majoritatea operatorilor la sol ai companiilor aeriene au doar aproximativ 70% din personalul de care au nevoie pentru a se ocupa de traficul de pasageri la egalitate cu nivelurile dinaintea pandemiei.

Aeroportul Heathwor, cel mai aglomerat din Europa, a anunțat pe 12 iulie că va limita numărul de pasageri care ajung pe terminalele sale. Oficialii din Marea Britanie au decis să recurgă la acest lucru pentru a mai limita problemele nenumărate din ultimele săptămâni care au dus la întârzieri de bagaje și aglomerări infernale. Prin urmare, doar 100.000 de pasageri vor putea fi deserviți de către personalul din aeroporturi.

Prin urmare, doar 100.000 de pasageri vor putea fi deserviți de către personalul din aeroport, până pe 11 septembrie 2022.

Vezi și: Zboruri anulate: care ar putea fi cauzele și cum ne putem recupera banii

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri